Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki anjiyo ünitesinin kapalı olduğu haberlerine ilişkin fakültenin başhekimliği açıklama yaptı. Söz konusu cihazların 6 ay değil 3 ay rutin hizmette kullanılamadığı bildirilen açıklamada, temin edilecek tıbbi cihazların ve iki anjiyo cihazının yenilenmesi için ihale süreçlerinin devam ettiği belirtildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi: İki anjiyo cihazının yenilenmesi için ihale süreci devam ediyor

BirGün EGE

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki anjiyo ünitesinin kapalı olduğu haberlerine ilişkin yapılan açıklamada, "Söz konusu anjiyo cihazlarının Eylül ayı içerinde satın alma işlemlerinin tamamlanması öngörülmektedir" denildi. Açıklamada, iki anjiyo cihazının yenilenmesi için ihale sürecinin devam ettiği kaydedildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki anjiyo ünitesinin kapalı olduğu ortaya çıktı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği, söz konusu haberlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Başhekimlikten yapılan açıklamada, söz konusu cihazların 6 ay değil 3 ay rutin hizmette kullanılamadığı bildirildi.

"Bu süreçte kurumumuzun herhangi bir ihmali söz konusu değildir" iddiasında bulunulan açıklamada, "Üniversitemiz bütçesi bu cihazları karşılayabilecek durumda olmakla birlikte, kurumumuza temin edilecek tıbbi cihazlara ilişkin ihale süreçleri yasa ve yönetmeliklere uygun bir şekilde yürütülmektedir" denildi.

Başhekimlikten yapılan açıklama şöyle:

"Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde uzun yıllardır bölgemize ve ülkemize Dünya standartlarında kaliteli sağlık hizmeti verilmektedir.

Sağlık Bakanlığı Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, 96.28 puan alarak “A Plus Hastane” ilan edilen hastanemizin, geçtiğimiz yıl Ekim ayında yaşanan İzmir depreminde ve Covid salgını sürecinde gösterdiği performansla bölgemiz için ne denli önemli bir sağlık üssü olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.
Hastanemizde sağlık hizmeti standartlarını en üst seviyede sunabilmek için son dört yılda 493 milyon 466 bin liralık tıbbi cihaz yatırımı gerçekleştirilmiştir. Bu yatırımlarla hastanedeki tıbbi cihaz altyapımız günümüz standartlarına uygun hale getirilmiştir.

Son günlerde basında konu olan anjiyo ünitesindeki iki anjiyo cihazının yenilenmesi için ihale süreci devam etmektedir. Üniversitemiz bütçesi bu cihazları karşılayabilecek durumda olmakla birlikte, kurumumuza temin edilecek tıbbi cihazlara ilişkin ihale süreçleri yasa ve yönetmeliklere uygun bir şekilde yürütülmektedir. Öte yandan söz konusu cihazlar iddia edildiği gibi 6 ay değil 3 ay rutin hizmette kullanılamamıştır. Bu süreçte kurumumuzun herhangi bir ihmali söz konusu değildir. Acil durumlarda Pediatrik Anjiyo ve Girişimsel Radyoloji Bölümünde yer alan iki cihaz alternatif olarak kullanılmıştır. Bu süreçte İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışılmıştır. Söz konusu anjiyo cihazlarının Eylül ayı içerinde satın alma işlemlerinin tamamlanması öngörülmektedir."