Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP'nin önerdiği "Orta Doğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı (OBİT) ‘nın kurulması ile başta IŞİD olmak üzere teröre karşı etkili mücadele verilerek kalıcı çözümün elde edileceğini söyledi

"Egemen güçler Ortadoğu’da terörü besliyor"

TBMM Genel Kurulu’nda Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) terör örgütü IŞİD ile ilgili grup önerisi üzerine CHP adına İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç söz aldı. Kılınç, egemen güçlerin Orta Doğu'da kan akmasını istediğini bu nedenle çatışma ve terörü beslediğine dikkat çekti.

IŞİD terör örgütünün son derece ciddi ve günümüzün en tehlikeli terör örgütlerinden olduğunu belirten Kılınç, “Bu örgüt dini istismar eden, insanları öldüren, kafaları kesen vahşi bir terör örgütüdür. Yaptığı terör eylemleriyle ülkemizi kana bulayan bu örgütün sığınmacı toplumlar içerisinde gizlendiği, Türkiye'de faaliyetlerini gizli olarak yürüttüğü, üçüncü ülkelere ülkemizden sızdığı bilinmektedir“ dedi.

Başta Reyhanlı, Ankara Garı, Suruç, İstiklal Caddesi, Sultanahmet, Diyarbakır, Reina katliamları olmak üzere IŞİD teröründe yüzlerce kişinin can verdiğini ifade eden Yüksel Mansur Kılınç, “IŞİD teröristleri bu dönem ülkemizde ellerini kollarını sallayarak eylemler yapmışlar ve sınırlarımızı istedikleri gibi geçebilmişlerdir.” şeklinde konuştu.

'EGEMEN GÜÇLER ÇATIŞMA VE TERÖRÜ BESLİYOR'

Kılınç, egemen güçlerin Orta Doğu'da kan akmasını istediğini bu nedenle çatışma ve terörü beslediğine dikkat çekerek, “Son noktada ABD Başkanı Trump, IŞİD teröristleriyle mücadele sorumluluğunu Türkiye'ye verdiğini açıklamış ve buna da ne yazık ki ciddi bir yanıt verilememiştir.” dedi.

Suriye'de ve Irak'ta toprak hâkimiyetini kaybeden IŞID’in klasik terör örgütü yapılanmasına dönüştüğüne vurgu yapan Yüksel Mansur Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde ve bölgemizde her türlü terörist faaliyetlere karşı ve tabii, IŞİD ve benzeri yabancı terörist, savaşçı unsurlara karşı kalıcı ve sonuç alıcı mücadele, Cumhuriyet Halk Partisinin ısrarla önerdiği Türkiye, Irak, İran ve Suriye'nin bir araya gelmesiyle kurulacak olan "Orta Doğu Barış ve İş Birliği Teşkilatı OBİT"le ve "OBİT" önderliğinde yapılacak iş birliğiyle gerçekleştirilebilir."

cukurda-defineci-avi-540867-1.