Manisa Akhisar’da kapatılan özel okulun ardından açıköğretime mecbur bırakılan öğrenciler eğitim haklarının gasp edildiğini söyledi CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu verilen süre içerisinde dönüşümünü tamamlamadığı için kapatılan özel okulun mağdur öğrencileri ve velileri ile Manisa Akhisar’da bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Daha önce konuyu TBMM gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı’na soru önergesi veren Bakırlıoğlu, […]

Eğitim hakkı gasp ediliyor

Manisa Akhisar’da kapatılan özel okulun ardından açıköğretime mecbur bırakılan öğrenciler eğitim haklarının gasp edildiğini söyledi

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu verilen süre içerisinde dönüşümünü tamamlamadığı için kapatılan özel okulun mağdur öğrencileri ve velileri ile Manisa Akhisar’da bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Daha önce konuyu TBMM gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı’na soru önergesi veren Bakırlıoğlu, liseye geçiş sınavı bahane edilerek öğrencilerin zorla açık liseye kaydettirilmesini eğitim hakkının gaspı olarak değerlendirdi.

Toplantıda söz alan öğrenciler, özel okul ile milli eğitim arasında kaldıklarını cezanın kendilerine kesildiğini belirtti. Sadece okula gitmek istediklerini bunun en doğal hakları olduğunu ifade eden öğrenciler sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.

Toplantıda konuşan CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, ‘Öğrencilerin mağduriyeti kendisine iletildiğinde konuyu Milli Eğitim Bakan Yardımcısına anlattım. Bana, hemen ilgilenip öğrencilerin kaydını en yakın okullara yaptıracağız ‘dedi. Fakat sonradan yapacak bir şey yok dendi. Ben de konuyu Meclis gündemine taşıyarak sayın bakana soru önergesi verdim. Sevgili öğrenciler ve veliler merak etmesin konunun takipçisi olacağım. Hiç kimse bu gençlerin eğitim hakkını elinden alamaz. Eğitim hakkı Anayasa ile güvence altına alınmıştır” dedi.

AKP iktidarı döneminde 6 defa değiştirilen liselere geçiş sınav sisteminin mağdurunun öğrenciler olduğunu ifade eden Bakırlıoğlu “4+4+4 sistemi, okul başlama yaşının düşürülmesi, sonradan tekrar yükseltilmesi, değişen lise ve üniversite sınav sistemleri yüzünden maalesef ülkede kayıp nesiller yaratılacağından endişeliyiz” ifadelerini kullandı.