Eğitim İzleme Kurulları oluşturuldu: Eşitsizlikler ve mağduriyetler kayıt altına alınacak

Haber Merkezi

Eğitim alanında yaşanan ve salgın sürecinde kriz haline gelen sorunlar ile siyasi iktidarın eğitim alanında yapmayı planladıklarına karşı, Eğitim Sen’in çağrısıyla çok sayıda kurumun temsilcisi dün Mülkiyeliler Birliği’nde bir araya geldi.

Yapılan değerlendirmeler ve tartışmalar sonucunda, Eğitim Sen’in doğrultusunda “Eğitim İzleme Kurulları” oluşturuldu. Kurulun amacı “Eğitim alanında yaşanan eşitsizlikleri ve sorunları kayıt altına almak, siyasi iktidarın eğitim alanında yürüttüğü faaliyetleri izlemek ve yaşanan sorunlara çözüm üretilmesini sağlamak” olarak açıklandı.

KESK, TTB, SES, Eğitim Sen, Veli-der, SOL Parti ve HDP’nin de olduğu 18 siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün yaptığı açıklama şöyle:

“Milyonlarca öğrenci eğitim hakkından eşit yararlanamıyor. Milyonlarca öğrenci kendilerine dayatılan tekçi eğitimle farklılıklarının yarattığı zenginliği değil dışlanmayı, yok sayılmayı yaşıyor. Milyonlarca öğrenci eşitsiz, yarışmacı ve rekabete dayalı eğitim sisteminin kendilerine dayattığı hayatı yaşamak zorunda kalıyor. En kısa sürede illerde ve ilçelerde kurulacak ‘Eğitim İzleme Kurulları’ ile eğitim alanında yaşanan tüm eşitsizlikleri, sorunları ve mağduriyetleri kayıt altına alacağız. Kayıt altına aldığımız sorunların, nedenlerini ve sonuçlarını anlamaya çalışacağız. Çıkardığımız sonuçlar ve geliştirdiğimiz önerilerle yaşanan tüm sorunlara çözüm üretmeye çalışacağız. Sorunları çözmesi gereken tüm kamu kurumlarının görev ve sorumluklarını yerine getirmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Kısacası eğitim alanında sorun yaşayan tüm kesimlerin sesi olup, yanı başlarında olacağız.”