Yurttaşlar hemen tüm harcamaları için borç kullanıyor. Son zamanlarda bu borçlara bir de eğitim kredileri eklendi. Ekonomi yönetimi gelir değil borç yaratıyor

Eğitim kredisine 60 ay vade


Özel okul ücretlerine gelen zam ve devlet okullarındaki eğitimin niteliksizliği velileri eğitim kredilerine yönlendiriyor. Yeni dönemin açılmasına az kalmışken bankalar eğitim kredilerinde kampanyaya gitti. Bir çok veli artan masraflara dayanamayarak bankaların yolu tuttu. Okul taksitleri, servis ücretleri, kırtasiye giderleri derken yıllık eğitim masrafı ailelerin bütçesine gittikçe daha çok yük bindiriyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılı açıklanan yeni ücretlerdeki artış, velilerin kredi başvurularına yönelimini artırdı


Eğitim kredisine başvururken nelere dikkat etmeli

Özel okul ya da üniversite ücretlerini karşılamak için kullanabilecek eğitim kredisi başvurusu yaparken, öğrencinin kayıt belgesini ya da okul ücretini gösteren belgenin yanı sıra; gelir belgesi, kimlik fotokopisi ve fatura gibi adres gösterir belgeleri de ibraz etmek gerekiyor. Çekilecek kredi tutarı, doğrudan okul hesabına yatırılabileceği gibi, krediyi çeken kişinin hesabına da yatırabiliyor ve okul ücreti dışındaki diğer eğitim masrafları için bankalar ihtiyaç kredisi ile diğer giderler içinde kredi yolunu açıyor.

60 aya kadar vade imkânı sunuyor

Eğitim kredilerinde alınabilecek üst limit, bankadan bankaya değişiklik gösterse de tüm bankalarda 60 aya kadar vadelendirme yapılabiliyor. Eğitim kredisinin geri ödemesi için bankalar farklı geri ödeme planları sunabiliyor. Buna göre borcun ödenmesi erteleyebiliyor, üç ayda bir ödeme ya da artan-azalan taksit gibi uygulamalarla geri ödemelerini kişinin gelir düzeninize göre dengelenebiliyor.

Yapılan açıklamalara göre; eğitim kredisinden sadece veliler değil öğrenciler de yararlanabiliyor. Öğrenci olunmasına rağmen belgelenebilir bir gelir varsa, bankalardan eğitim kredisi kullanılabiliyor. Özellikle yüksek lisans yapmak isteyen çalışanlar, eğitim masraflarını karşılamak için eğitim kredisini tercih ediyor.