Eğitim, ranta yenilemez
Liseye depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. (Fotoğraf: ANKA)

Haber Merkezi

İzmir Karşıyaka’da yer alan Atakent Anadolu Lisesi’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıkım kararının verilmesinin ardından veliler duruma tepki gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Veliler yaptıkları yazılı açıklamada, “Depremde herhangi bir zarar görmeyen, yapılan incelemelerde eğitime devam kararı çıkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce boyanan okul binası neden şimdi yıkılmak istenmektedir?” diye sordu.

Lisenin 13 bin 500 metrekare bahçe alanı bulunduğunu bunun 3 bin 500 metrekare alanına okul yapılıp 10 bin metrekare arsanın Cengiz İnşaat’a peşkeş mi çekileceğini soran veliler, “Okulun yanında bulunan inşaat malzeme firmasının okul arsası ile ilgisi nedir, Cengiz inşaat ile bir ilişkisi, akrabalıkları var mıdır” diye sordu.

CHP’li Sındır ise depremin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçtikten sonra dayanıksız raporu verilmesini eleştirdi: “2 yıl boyunca neredeydiniz? Eğer Atakent Anadolu Lisesi depreme dayanıksızsa çocuklarımızın, öğretmenlerimizin, okul personelimizin 2 yıl boyunca hayatlarını riske mi attınız? Okul alanlarımızı yandaşa peşkeş mi çekeceksiniz? Eğitimin ranta yenilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi. Öte yandan Sındır, lisenin depreme dayanıksız olduğunun ne zaman tespit edildiğini ve yıkım kararının hangi tarihte alındığını da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e sordu.