Eğitim Sen Adana: Öğretmenlere aşılama yapılmadan yüz yüze eğitime geçilmemeli

Yakup DURMUŞ / ADANA

Yüz yüze eğitim bazı eğitim kademelerinde seyreltilmiş ve bölünmüş sınıflar halinde 1 Mart Pazartesi günü başlayacağına değinen Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, "Öğretmenlerin tamamı aşılandıktan sonra Türkiye genelinde okullar yüz yüze eğitime geçmelidir dedi.

Adana Eğitim Sen Şubesi adına açıklama yapan Şube Başkanı Kaya, şunları kaydetti:

"Milli Egitim Bakanı, Ziya Selçuk kameralar önüne geçip aşısını yaptırdığını hatırlatan Kaya, En geç Şubat ayının son haftası öğretmenlerin 1. Doz aşılarının yapılacağını basına ilan etti.

Ne yazık ki bugüne kadar öğretmenlerin aşılanmasıyla ilgili bir gelişme yaşanmamıştır. Birçok öğretmen arkadaşımız e nabızdan şu mesajla karşılaşmakta ‘COVİD-19 aşılaması için öncelikli grupta değilsiniz'

Açılan köy okulları dahil bir çok okuldaki öğretmen arkadaşlarımızın aşıyla ilgili gerçek durumu budur.

Koronavirüs salgını toplumsal yaşamı alt üst etti. En çokta kamu kurumlarının işleyişini ve hizmet akışını bozdu. Bu toplumsal kurumların başında okullar gelmektedir. Okullar bir yıl boyunca yüz yüze eğitim yapamadılar. Bu durumun asıl sorumlusu pandemi değil gerekli tedbirleri alamayan/almayan MEB yetkileridir. Bu süreçte uzaktan yapılmak istenen eğitimde birçok eşitsizliklere de tanık olduk. İnterneti, tableti, bilgisayarı olmayan yoksul emekçi aile çocukları eğitimin dışında kaldı. Parası olanın eğitiminin aksamadığına da tanıklık ettik."

1 Mart tarihinden itibaren başlanacak olan yüz yüze eğitime hazır hale getirilmediğine dikkat çeken Kaya, "Bu anlamıyla yüz yüze eğitimin ertelenmesi doğru bulmakla beraber, bununla birlikte okullarda yapılacak olan sınavlar iptal edilmelidir. dedi

"SINAVLAR İPTAL EDİLMELİDİR"

Kaya açıklamasına şöyle devam etti

"Sınavların iptal edilmesi aynı zamanda pedagojik kriterlere uygun olacaktır. Şu kesin ki 6 milyondan fazla öğrenci ister yoksulluğu nedeniyle olsun isterse başka bir nedenle olsun uzaktan eğitime katılamamıştır.

Uzaktan eğitime katılamayan bu öğrencilerimizi sınava tabi tutarak not vermek ne kadar vicdanidir ve de bilimseldir. MEB yetkilileri sınav yaparak, not verme yerine daha gerçekçi bir ölçme değerlendirme yöntemi bulmak zorundadır. MEB’in önceliği sınav değil, öğrencilerimizin sağlığı olmalıdır."

Kaya, " Yüz yüze eğitime geçilmeden bütün eğitim ve bilim emekçileri aşılanmalı. Okullardaki bütün yardımcı personel aşılanmalı. Üniversiteler ve meslek yüksek okullarındaki öğretim üyeleri, öğrenciler, taşeron işçiler, servis kantin, yemek hanede çalışan emekçilerin tamamı aşılanmalıdır" diye konuştu.