Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Dr. Sedat Bora, yüz yüze eğitim sürecinde öğretmen ve öğrenciye yeterli destek verilmediğini belirtti. Bora, uzaktan eğitimde derinleşen akademik kayıpların önüne geçilmesi için acil aşı ve önlem talep etti.

Eğitim Sen Bartın Şubesi: Öğretmen ve öğrenciye yeterli destek verilmedi

BirGün/ANKARA

Eğitim Sen Bartın Şubesi, yüz yüze eğitim için acil aşılama talep etti. Şubenin açıklamasında, uzaktan eğitim sürecinde öğretmene ve öğrenciye yeterli desteğin verilmediği, eşitsizliklerin katlanarak arttığı vurgulandı. Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Dr. Sedat Bora, öğrencilerin sosyal, duygusal ve akademik kayıplarının daha fazla derinleşmeden önlenebilmesi için başta aşı olmak üzere dizi önlemin acilen alınması gerektiğinin altını çizdi.

Öğretmenlerin yalnızca yüzde 10’unun aşılanmasını eleştiren Bora, “Bu sayının ne kadar yetersiz olduğu ortadayken ve vaka artış hızı dikkate alındığında aşının hızla ve yaygınca yapılmasını istememize rağmen bu konuda bir ilerleme kaydedilmedi” diye konuştu.

UYARILAR DİKKATE ALINMADI

Bora, MEB’in tüm itirazlara karşın arka kademelerde yüz yüze eğitime geçtiği belirterek şunları kaydetti:

“Şimdi ise okullarda vaka sayılarının artmasından dolayı bu sınıflar ve hatta okullar, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarıyla birer birer kapatılıyor. ‘Kalabalık okullarda öğretmenler odasının artırılması’ talebimiz hayata geçirilmedi. Vakalar gelişince örneğin Erzincan ilimizde bir dönem tüm öğretmen odaları kapatıldı. Okullarımızda tedbirlerin uygulanmasına yardımcı olabilecek ve kontrol edebilecek sağlık personeli görevlendirilmesi gerektiğini ısrarla dile getirmemize rağmen herhangi bir adım atılmadı. Önerilerimizin en azından bir kısmı bile hayata geçirilseydi eğitim alanında yaşanan vaka yayılım hızının önüne geçebilirdik.”

HER ŞEY YOLUNDAYMIŞ GİBİ

MEB’in şeffaf bilgilendirme yapmadığına da değinen Bora, “Böyle bir ortamda kamunun bilgilenme hakkı önündeki engelleri gücümüz oranında aşmaya çalışmak bizler açısından bir görevdir” ifadesini kullandı. Bora sözlerini, “Aşı ve diğer tedbirlerin alınmadığını ortadayken her şey yolundaymış gibi davranmamızı kimse beklememelidir” şeklinde sonlandırdı.