Eğitim Sen İzmir, 23 Kasım'da Ankara'da gerçekleşecek miting için basın toplantısı düzenleyerek katılım çağrısı yaptı. Eğitim Sen MYK ütesi Özgür Bozdoğan, "Taleplerimizde ısrarlı olduğumuzu ifade eden bir etkinlik gerçekleştireceğiz" dedi

Eğitim Sen'den çağrı: Tüm eğitim emekçilerini Ankara'ya davet ediyoruz

BERKAY SAĞOL

Eğitimciler, iktidarın eğitim alanındaki politikalarına tepki göstermek için Ankara’da bir araya gelecek. Eğitim Sen’in, “Haklarımız, geleceğimiz ve öğrencilerimizin eğitim hakkı için” sloganı ile düzenleyeceği etkinlik 23 Kasım’da gerçekleştirilecek. Miting öncesi Eğitim Sen İzmir, Eğitim Sen MYK Üyesi Özgür Bozdoğan’ın katılımıyla, Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube de basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında açıklama yapan Eğitim Sen MYK Üyesi Özgür Bozdoğan, 23 Kasım'da Ankara'da oluşturacakları kürsüden eğitimin tüm bileşenlerini kendi hakları ve sorunlarıyla ilgili sözlerini ifade etmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. 23 Kasım'da Eğitim Sen olarak kolaylaştırıcı bir işlev üstleneceklerini belirten Bozdoğan, "Eğitim Sen 23 Kasım'da Türkiye'deki, kadrolu, sözleşmeli, ücretli, ataması yapılmayan tüm öğretmenleri, tüm arkadaşlarımızı Ankara'ya davet ediyor. Eğitimin görünmez emekçileri olan yardımcı hizmetli personeli, teknisyenleri, memur arkadaşları yani tüm çalışanları ayrıca öğrencilerimizi ve öğrencilerimizin velilerini Ankara'ya davet ediyoruz. Esasında 23 Kasım'da yapmak istediğimiz şey geniş bir kürsü oluşturmak. Öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin yaşamakta olduğu mağduriyetleri oradan kendi sözleriyle ifade etmeleri ve güçlü bir iradenin açığa çıkarak eğitimi her kademe yönetenlere taleplerimiz ve sorunlarımızla ilgili mesaj vereceğiz. Gerçekten taleplerimizde ısrarlı olduğumuzu ifade eden bir etkinlik gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİR İRADEYİ AÇIĞA ÇIKARDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

Haklarını talep eden emekçilerin haklarıyla ilgili kararlılığını ifade ettiği bir etkinlik gerçekleştireceklerini vurgulayan Bozdoğan, "İmza kampanyası sürdürüyoruz. İmzalarımız tüm iş yerlerinde yoğun şekilde devam ediyor. İmza kampanyasıyla Eğitim emekçilerinin maaşlarından kesilen gelir vergisi oranının sabitlenmesini talep ediyoruz. 3600 ek göstergenin bir an önce hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Sözleşmeli öğretmen arkadaşlarımızın kadrolu öğretmen arkadaşlarımızla aynı haklara sahip olmasını talep ediyoruz. Bütçeden eğitime aktarılan payın artırılmasını talep ediyoruz. Sürdürdüğümüz imza kampanyası esasen bir iradenin açığa çıkarılmasıdır ve şu ana kadar bu iradeyi açığa çıkardığımızı düşünüyoruz. Bu imza kampanyasıyla da yapmak istediğimiz, taleplerimizin sahiplenilmesindeki o gücün siyasi iktidara aktarılmasıdır. Miting sonrasında topladığımız imzaları Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim ederek etkinliğimizi sonlandıracağız. Esasında 23 Kasım bir bitiş etkinliği değil, sürdürülebilir bir faaliyetin eşiği, aşamasıdır. 23 Kasım'ı hayata geçirdikten sonra eğitim emekçileri ortaya koydukları taleplerin takipçisi olmayı sürdürecekler" şeklinde konuştu.