Eğitim Sen, Ceren Damar Şenel’in katilinin yargılandığı davanın karar duruşmasına katılım için çağrı yaptı

Eğitim Sen’den Ceren Damar davası için çağrı: "Davanın takipçisiyiz"

BİRGÜN / ANKARA

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’i okuldaki odasında öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet hakkında yarın karar açıklanacak.

Karar duruşması öncesi Eğitim Sen, davaya katılım için çağrı yaptı.

Genel merkez binasında düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Derya Yulcu, “21 Şubat’ta Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülmeye başlanacak karar duruşmasına katılmaya davet ediyoruz” dedi.

2019 yılında 474, 2020 yılı Ocak ayında 27 kadın cinayeti işlendiğini belirten Yulcu, “Ceren Damar Şenel cinayetinde bilim insanı ve kadın kimliğini tanımayan erkek şiddeti ve kadın düşmanlığı görmezden gelinmemelidir. Okul öncesinden yükseköğretime toplumsal cinsiyet eşitliğini hedef alan politikalar, kadına yönelik şiddeti artırmaktadır” diye konuştu.

DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Şiddeti engellemek değil faillerini korumak ve aklamak için örgütlü bir biçimde hareket eden tüm odaklara karşı duracaklarını ifade eden Yulcu, şunları söyledi:

“Şiddeti öven tüm yaklaşımları teşhir edeceğiz. Eğitim ve bilim emekçileri olarak tüm bilim insanlarının iş güvencesinin, insanca yaşam koşullarının ve en önemlisi yaşam hakkının korunmasına yönelik politikaların hayata geçirilmesi için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz. Ceren Damar Şenel davasını, gerçek adaletin tecelli etmesi için, bu katliamın ardındaki iktidar ilişkilerinin gün yüzüne çıkması için, akademinin en temel ilkelerinin nasıl yok sayıldığının görülmesi için, gözümüzün içine bakıla bakıla failin suçunun nasıl basitleştirilmek istendiğini teşhir etmek için takip edeceğiz. Cinayetle değil bilimsel çalışmalarla gündemde olacak insan, toplum, doğa yararına üniversiteler ancak mücadeleyle mümkün olacaktır.”