Eğitim Sen İzmir, Muğla, Denizli ve Antalya Şubeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'ne tepki gösterdi. Denizli ve İzmir Şubeleri yapılan açıklamaların ardından Meclis’te grubu olan partilere faks gönderildi.

Eğitim Sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'ne tepki: Sınırlı düzenlemeler eksikliktir

BİRGÜN EGE

Eğitim Sen İzmir, Muğla, Denizli ve Antalya Şubeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi'nin geri çekilmesi talebiyle açıklamalar yaptı. İzmir, Denizli ve Antalya Şubeleri tarafından yapılan açıklamalarda, “Ülkemizde bulunan bütün meslek kanunları, kamu özel ayrımı yapmaksızın ilgili mesleğe ilişkin düzenlemeler içerirken, Öğretmenlik Meslek Kanunun sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesi büyük bir eksikliktir” denildi.

Teklifte eşit işe eşit ücret ilkesinin ihlal edildiği vurgulanan açıklamada, “Öğretmenler arasında halen var olan sözleşmeli, kadrolu, ücretli öğretmen ayrımlarına yenilerini ekleyerek eğitim sisteminin rekabetçi ve eleyici yapısına öğretmenler de dahil edilmektedir. Eğitim çalışanlarının bilgisi ve önerileri dışında hazırlanan, onların haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı derhal geri çekilmelidir. Bir meslek kanunu hazırlanacaksa ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiye Kararı’ temel alınmalı, sadece öğretmenlerin değil tüm eğitim emekçilerin hakları ve taleplerini güvence alına alan yeni bir düzenleme yapılmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

egitimsen-den-ogretmenlik-meslek-kanunu-nu-tasarisi-na-tepki-sinirli-duzenlemeler-eksikliktir-973970-1.

'HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran da, Türkiye’nin dört bir yanında fedakârca görev yapan 1,1 milyonu aşkın öğretmenin yaşadığı mesleki, ekonomik ve sosyal sorunların görmezden gelindiği bir süreç yaşandığını söyledi.

Savran, “Bilinmelidir ki iktidara sadık ve itaatkar öğretmen arzusuyla şekillenen, bizleri ayrıştıran haklarımızı tırpanlayan, sınırlı iş güvencemizi bile ortadan kaldırmayı hedefleyen, özlük haklarımızı geliştirmeyen ve en önemlisi hazırlık süreçlerine öğretmenlerin aktif olarak katılmadığı bir kanunu öğretmenlerin kabul etmesi ve onaylaması mümkün değildir. Türkiye’nin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenleri, eğitim ve bilim emekçilerini, mesleğine ve haklarına yönelik saldırılara, krizin faturasının sırtımıza yıkılmasına karşı birlikte mücadele etmeye, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

Eğitim Sen İzmir ve Denizli Şubeleri, yapılan açıklamaların ardından Meclis’te grubu olan partilere faks gönderildi.

egitimsen-den-ogretmenlik-meslek-kanunu-nu-tasarisi-na-tepki-sinirli-duzenlemeler-eksikliktir-973971-1.