Eğitim Sen, İstanbul Şubeleri’nin ortak katılımıyla yapılan basın açıklamasında “Uzaktan eğitim için gerekli internet, teknik destek, bilgisayar veya tablet ücretsiz olarak verilmelidir” dendi.

Eğitim Sen’den önlem çağrısı

Haber Merkezi

Eğitim Sen İstanbul Şubeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Sendikanın Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan’ın da katıldığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) önlem alma çağrısı yapıldı.

Yapılan açıklamada MEB’den şu talepler sıralandı:

►Öğrencilerimiz ve bütün eğitim emekçileri için ücretsiz servis olanağı sağlanmalıdır.
►Okullar açılmadan önce fiziksel mesafe ve hijyen planlaması yapılmalıdır. Devlet okullarında bir sınıfta en fazla 12 öğrenci olacak şekilde düzenleme yapılmalıdır.
►Taşımalı eğitime son verilerek, köy okulları yeniden eğitime açılmalıdır.
►Atıl kamu binalarında düzenleme yapılarak buralardan derslikler oluşturulmalıdır.
►Bütün eğitim kurumlarında sağlık birimleri oluşturulmalı, yeterli sayıda doktor ve hemşire görevlendirilmelidir.
►Bütün eğitim kurumlarının maske, dezenfekten, temizlik ve hijyen malzemeleri ücretsiz karşılanmalıdır.
►Okullarda temizlik ve hijyen işlerinde çalışacak personel açıkları kadrolu atama ile karşılanmalı, hijyen ve salgınla mücadele konusunda eğitim almaları sağlanmalı ve salgına karşı koruyucu ekipmanla donatılmaları sağlanmalıdır.
►Bilim insanlarının önerileri doğrultusunda okulların yüz yüze eğitime açılmasına karar verilmesi durumunda eğitim emekçilerine ve öğrencilere ücretsiz test ve aşı yapılmadır.
►Uygun koşullar sağlandığında yüz yüze eğitim için önemli oranda öğretmen ihtiyacı olacaktır. Yeterli sayıda öğretmen ataması kadrolu, güvenceli olarak yapılmalıdır.
►Öğrencilerimize ve öğretmenlere uzaktan eğitim için gerekli internet, teknik destek, bilgisayar veya tablet ücretsiz olarak verilmelidir.