Eğitim Sen’den Samsun’da dayanışma yemeği: Direnmeye devam

Eğitim Sen Samsun Şubesi dayanışma yemeğinde bir araya geldi. 3 Haziran Cuma günü gerçekleşen dayanışma yemeğine, Eğitim Sen Genel Mali Sekreteri Ahmet Karagöz, siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve Eğitim Sen üyeleri katıldı. Yaklaşık 500 kişinin bulunduğu yemek, Derya Düğün Salonu’nda gerçekleşti.

ÇEKTİĞİMİZ ÇİLE BOŞA GİTMEYECEK

Sosyalistlerin ve sosyal demokratların baskı ile karşılaştıklarını dile getiren Ahmet Karagöz, şunları söyledi: “Türkiye tarihine baktığımızda sosyalistlerin, sosyal demokratların baskılandığı, gözaltına alındığı, sürgün edildiği süreçleri yaşadık. Gezi de yitirdiklerimizi saygı, sevgi ile anıyorum. Bizler TÖS’ün, TÖBDER’in, EĞİT SEN’in geleneğinden gelen bir örgütüz. Çok iyi biliyor ve inanıyoruz ki, çektiklerimiz asla boşa gitmeyecektir.”

MÜCADELEYE DEVAM

Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzu Topaloğlu, her alanda haksızlık ve hukuksuzluk yaşadıklarını belirterek, şunları dile getirdi: “Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, bir yanımızda hukuksuz bir şekilde ihraç edilen, sürgüne giden arkadaşlarımız, diğer yanımızda eğitimi çoraklaştıran politikaları ile iktidar bulunmakta. Yüzümüzü döndüğümüz her yerde haksızlık, hukuksuzluk, eşitsizlik karşımıza çıkmakta. Ancak mücadele tarihinden edindiğimiz deneyimle en zor zamanlarda birlikte, omuz omuza mücadele yürütme onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Mücadele kararlılığımızdan asla taviz vermeden direnmeye devam ediyoruz.”