Eğitim-Sen Gebze Şubesi, bazı okullarda kız öğrencilerin sınıftan çıkarılması, bazı kişilerin sarıkla derse gelmesi, imamların da eğiticiler arasında yer almasını yargıya taşıdı.

Eğitim-Sen, Gebze'de derse sarıkla girilmesini yargıya taşıdı

Eğitim-Sen Gebze Şubesi; okullarda harem selamlık eğitimi, bazı kişilerin sarıkla derse gelmesini, imamların da eğiticiler arasında yer almasını yargıya taşıdı.

Cumhuriyet'in haberine göre, Eğitim-Sen Gebze Şubesi, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Şube Müdürü Hamza Kondakçı ve Kaymakam Mustafa Güler hakkında suç duyurusunda da bulunuldu.

Dilekçede, “mevzuata uygun olmayan, anayasada ve yasalarda ifadesini bulan hak ve özgürlüklere aykırı, temel insan haklarıyla çelişen bir idari işlem gerçekleştirildiği” vurgulandı.

“Okullarda okutulacak dersleri gösteren ‘haftalık ders çizelgelerinde’ yer almayan bir dersin ya da seminerin ders saatleri içinde yapılmasının yasal dayanağı yok” denilen dilekçede, “Kız öğrencilerin dersten çıkarılarak seminerin sadece erkek öğrencilere verilmesi, eğitimin birliğini ve karma eğitimi ortadan kaldırmıştır, yani suç işlenmiştir. Okulların herhangi bir dini etkinliğin mekânı haline getirilmesi, bakanlık birimlerinin okullara talimat göndererek öğretmen ve öğrencilerin söz konusu etkinliklere katılımını zorunlu tutması kabul edilemez” ifadeleri kullanıldı. Seminerin ve kız-erkek ayrımının aynı zamanda laikliğe de aykırı olduğu aktarılan dilekçede, yetkililerin “görevi kötüye kullanma” suçunu işlediği vurgulandı.