Ülkenin dört bir yanında binlerce öğrenci ve veli LGS sınavı için okullara gitti. Okullarda ortaya çıkan görüntüler tedirginlik yaratırken, konuyla ilgili konuşan Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin, "Endişelerimizde haklı çıktık" dedi

Eğitim Sen İzmir'den LGS açıklaması: Endişelerimizde haklı çıktık

BERKAY SAĞOL

Öğrenci ve velilerden sınavların ertelenmesi yönünde gelen talepler görmezden gelindi. Pandemi henüz kontrol altına alınmamışken ülkenin dört bir yanında LGS için bir araya gelen öğrenci, veli, öğretmen ve görevli yüzbinlerce kişi endişe yarattı. Öğrenciler ve veliler ise pandemi sürecinde sınavın ertelenmemesine tepki gösterdi. Öte yandan sınav evrakları için görevlilere gönderilen zarfların ise geçtiğimiz yıllara göre farklı olduğu ve müdahaleye açık olduğu öğrenildi.

LGS sınavı ve yaşananlarla ilgili BirGün'e açıklama yapan Eğitim Sen İzmir 5 No'lu Şube Başkanı Özcan Çetin, günlerdir sınavın değil çocukların sağlığının önemli olduğunu dile getirdiklerini belirterek, "LGS sınavının yapıldığı bugün görüldü ki endişelerimizde haklı çıktık. Umarım korktuğumuz başımıza gelmez ve çocuklarımız hastalanmaz. Ancak aldığımız bilgilere göre hiçbir kurala uyulmadığı hem velilerimizin hem öğrencilerimizin tehlikeyle karşı karşıya kaldığını gördük. Yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Çocuklarımız sağlığı ve emeği bizim için çok önemlidir.Bundan sonraki sınavlarda daha fazla önlem alınması gerekmektedir" diye konuştu.

SINAVIN GÜVENİLİRLİĞİ TEHLİKEYE DÜŞMÜŞTÜR

LGS sınavıyla ilgili yaşanan bir başka duruma dikkat çeken Çetin, " Virüs tehdidi dışında diğer yandan öğretmen arkadaşlarımızdan yaygın şikâyetler gelmeye devam ediyor. Öğretmen arkadaşlarımız sınav evraklarının konulacağı zarfların her iki tarafından açık gönderildiğini, bantla yada zımba ile yapıştırmak zorunda kaldıklarını bu durumu tutanakla tespit ettiklerini belirttiler. Yaşanan bu durumun sınavın güvenirliğini tehlikeye düşürdüğü konusunda çeşitli kaygılarımız var" dedi.