Eğitim Sen Ödemiş Temsilcisi Tayfun Bengi, kanunen yasak olmasına rağmen kamu görevlilerinin iradeleri dışında AKP’ye üye yapıldığını tespit ettiklerini söyledi. Bengi, “İmza taklidi evrakta sahteciliktir ve ağır bir suçtur” dedi.

Eğitim Sen: Kamu çalışanları iradeleri dışında AKP’ye üye yapılıyor

BİRGÜN EGE

Eğitim Sen Ödemiş Temsilciliği, kanunen yasak olmasına kamu çalışanları ve yurttaşların bilgileri ve onayları olmadan sahtecilik yapılarak AKP’ye üye yapılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Ödemiş Temsilcisi Tayfun Bengi, Eğitim Sen üyesi 20 kişinin AKP’ye üye yapıldığının ortaya çıktığını belirtti. Bengi, “Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımızın dikkati üzerine yapılan araştırmada, içinde öğretmen üyelerimizin de bulunduğu çok sayıda kamu görevlisinin AKP’ye üye yapıldığını öğrendik" diye konuştu.

Bengi, şöyle devam etti: "Ödemiş’in yanı sıra basından da öğrendiğimiz kadarıyla yurdun başka illerinde de Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin AKP'ye üye yapıldığı anlaşıldı. Bu irade ve bilgi dışı üyelik konusu, parti il merkezlerine ve meclis gündemine taşınırken, Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul da konuya ilişkin çalışma yürüttüklerini söyledi. Hemen söyleyelim ki yapılan işlem, hem kişilik haklarına saygısızlık hem evrakta sahtecilik hem de kişisel bilgilerin yasadışı yollarla edinilip paylaşılması suçuna girmektedir. Bunun ileride doğuracağı hukuki sorumlulukları da vardır. Memurluk kanununu da hatırlarsak, üyelerimizle ilgili yapılan işlemlerin suç olduğunu hatırlatmak isteriz. Parti üyeliği, ilgili devlet memurunu memurluktan çıkarmaya kadar götürebilir.”

egitim-sen-kamu-calisanlari-iradeleri-disinda-akp-ye-uye-yapiliyor-1021575-1.

"AĞIR BİR SUÇTUR"

Bengi şunları söyledi: “Memurların siyasi partilere üye olmasının 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre yasak olduğunu hatırlarsak, bu işlemlerin nasıl yapıldığı üye olduğu iddia edilen kişi olmadan nasıl kabul edildiği konusunda ilgili parti yöneticilerinden de ikna edici bir açıklama beklediğimizi belirtmek isteriz. Anlaşıldığı kadarıyla gizli kalması gereken kişisel bilgilerimiz yasadışı bir şekilde edinilip yerimize imza atılmış. İmza taklidi evrakta sahteciliktir ve ağır bir suçtur. Bilgilere nasıl ulaşılmış, bunun tespitini yapmak adli mercilere kalıyor. Formu bizim adımıza kim doldurmuş şu an bilmiyoruz. Hepimiz kişisel verilerimizin ne kadar güvende olduğunu bir kez daha düşünmeliyiz. Bu durumun acilen açıklanmasını, suçluların tespit edilmesini ve kendi iradeleri dışında üye yapılmış tüm üyelerimizin üyeliklerinin silinmesini istiyoruz.”