Eğitim Sen: Mücadelemizi yeni eğitim öğretim yılında da sürdüreceğiz

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), 2019-2020 eğitim-öğretim yılındaki sorunlarla ilgili basın açıklaması düzenledi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü ile yaptığı toplantının ardından, müdürlük önünde basın açıklaması düzenlemek isteyen gruba polis izin vermedi. Sultanahmet Meydanı’na geçerek “Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz” pankartı açan sendika üyeleri, yine eğitim- öğretim yılında da kronik sorunların çözümü için mücadele edeceklerini belirtti.

Cumhuriyet'ten Eren Can Keman'ın haberine göre sendika üyeleri adına ortak basın metnini okuyan, Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı Ali Esen “MEB’in imam hatip ve meslek liseleri merkezli şekillendirdiği ortaöğretim okullaşma politikası, yıllardır öğrencilerin çoğunluğunun bu okullara yönlendirmeyi hedeflemiş, ancak sonuç tam tersi olmuştur. 2019 LGS sonucunda birçok ilde anadolu liseleri kapasitesinin iki katı öğrenci kabul ederken başta imam hatip liseleri olmak üzere, bazı liselerin kontenjanları bu yıl da büyük ölçüde boş kalmıştır.

Özellikle 4+4+4 düzenlemesi sonrası, veliler ekonomik koşulları zorlanarak, çocuklarını özel okullara göndermeye teşvik edilmiştir. Bugüne kadar MEB ile dini vakıf ve dernekler arasında imzalanan protokoller aracılığıyla çok sayıda okul, dini vakıf ve derneklerin temel faaliyet alanı halıne getirilmiştir. Maaşlardaki erimeye rağmen, 2020 için yüzda 4+4, 2021 için yüzde 3+3 zam, eğitim emekçilerine hak görülmüştür. Böylesine düşük zam oranları ile geçinmek ya da mesleği icra etmek mümkün değildir. Bütün bunlara karşı mücadelemizi yeni eğitim öğretim yılında da kararlılıkla sürdüreceğimiz bilinmelidir” diye konuştu.