Eğitim Sen üyeleri hakları için buluşacak

Oktay EVSEN

Eğitim Sen şubeleri, bugün çalışmaya başlayacak olan genel kurula gelecek kanun teklifi nedeniyle eylem yapacak. Eğitim emekçileri Ankara’da öğretmenlik meslek kanunu teklifinin geri çekilmesi için saat 13.00’te Meclis Dikmen Kapısı önünde, İstanbul’da ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluşacak.


Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası da eyleme destek verecek. Sendika’dan yapılan açıklamada “Eğitim Sen’in çağrısı ile Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yok sayılanların sesi olmak ve taleplerimizi duyurmak için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde buluşuyoruz. Emeğimizi savunuyoruz. Bilime, eğitime ve emeğe karşı mücadele edenlerin safında değiliz. Yüz binlerce özel sektör öğretmenini yok sayan bir meslek kanununu kabul etmiyoruz” denildi.

Eğitim Sen şubeleri cuma günü de pek çok kentte Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifine karşı eylem gerçekleştirmişti. Sendika üyeleri yaptıkları açıklamada şunları demişti: “Bilinmelidir ki iktidara sadık ve itaatkâr öğretmen arzusuyla şekillenen, bizleri ayrıştıran haklarımızı tırpanlayan, sınırlı iş güvencemizi bile ortadan kaldırmayı hedefleyen, özlük haklarımızı geliştirmeyen ve en önemlisi hazırlık süreçlerine öğretmenlerin aktif olarak katılmadığı bir kanunu öğretmenlerin kabul etmesi ve onaylaması mümkün değildir.”