Eğitim Sen Adana Şubesi, "Gözaltına alınan üyelerimiz Eğitim Sen yürütme kurullarında görev almış arkadaşlarımızdır. Üye arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Eğitim Sen: Üyelerimizin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz

YAKUP DURMUŞ / ADANA

Eğitim Sen Adana Şubesi, gözaltına alınan üyelerinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Eğitim Sen Adana Şubesi'nde yapılan basın açıklamasını Şube başkanı Hüseyin Kaya okudu.

Covid-19 salgınının herkesi olumsuz etkilediği bu günlerde, emekçilerin siyasi iktidarın yeni saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen Kaya," Kıdem tazminatı dâhil emekçilerin pek çok haklarını ortadan kaldıracak olan yasa teklifi TBMM’de. Bu yasa ‘’İstihdamı artırma’’ gerekçesiyle hazırlanmasına karşın tam tersi emekçilerin daha çok sömürülmesi, kuralsız çalıştırılmasına ve ellerinde kalan haklarında da tırpanlanmasına hizmet edecektir" diye konuştu.

"EĞİTİM SEN'İN ÖNÜ KESİLMEK İSTENİYOR"

KESK ve Eğitim Sen’in bu süreçte ortaya koyduğu mücadelenin önünün kesilmeye çalışıldığını belirten Kaya,"Eğitim Sen Diyarbakır şube üyelerimize yönelik gözaltı süreci yaşanmıştır. 26 eğitim emekçisi demokratik eylem ile etkinlikler, sosyal medya paylaşımları ve sosyal etkinlikler gerekçe gösterilerek haksız ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı" dedi.

Gözaltına alınanların arasında 5 aylık hamile ve 8 aylık bebeği olan iki kadın arkadaşlarının olduğuna dikkat çeken Kaya,"Eğitim Sen Diyarbakır şubede yaşananlar bunun işaretidir. Gözaltına alınan üyelerimiz Eğitim Sen yürütme kurullarında görev almış arkadaşlarımızdır. Yeni mücadele sürecine girmemiz, yeni üye kazanımları sağlamamız birilerini rahatsız etmiştir. Bu tür keyfi haksız ve hukuksuz gözaltına alınan üye arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" denildi.