Yeni eğitim öğretim döneminin 15 Şubat’ta önce köy okullarında başlayacağı açıklandı. 1 Mart’tan itibaren ise, lise ve üniversite sınavlarına girecek 8 ile 12’inci sınıflar ve tüm ilkokul sınıfları ders başı yapacak. Ancak salgının seyri kaygıları artırıyor.

Eğitim, sınavlar için başlıyor

HABER MERKEZİ

Uzun süredir uzaktan eğitim yapan okullar sınav odaklı eğitim sistemi için kapılarını öğrencilere tekrar açmaya hazırlanıyor. Özellikle pandemi döneminde yaşanan eğitime erişim sıkıntısına rağmen sınavlarda ısrarcı olan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sınav döneminde olan 8 ve 12’inci sınıf öğrencilerinin 1 Mart’ta eğitime başlayacağını duyurdu. Öte yandan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, yüz yüze eğitimin 15 Mart’ta başlaması görüşünü bildirirken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “15 Şubat’ta köy okullarının tüm kademeleri tam zamanlı eğitime başlayacak.1 Mart’ta ilkokul ve anaokul öğrencileri ile sınav sürecinde olan 8’inci ve 12’inci sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime geçecek” diye konuştu.

AKP’nin iktidara geldiği 2002’den bu yana kapatılmaya çalışılan köy okullarının önemi koronavirüs salgınında daha da arttı. Köylerde salgının düşük seyretmesi nedeniyle eğitime geçilmesine karar verildiğini aktaran Selçuk, “Salgının seyrine bağlı olarak il hıfzıssıhha kurulları bazı köylerimizde uzaktan eğitimi önerebilecektir” diye konuştu.

İlkokul öğrencilerinin haftada 2 gün yüz yüze eğitim göreceklerini belirten Selçuk şu ifadeleri kullandı: “Aynı tarihten itibaren özel gereksinimli öğrencilerimiz için de özel eğitim okullarımız ve sınıflarımız eğitim vermeye başlayacaklar. Ayrıca, halihazırda devam etmekte olan Destekleme Yetiştirme Kurslarına devam edenler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.”

KARAR VELİLERE BIRAKILDI

Bakan Selçuk, çocuklarını yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilerin dilekçe yazabileceğini kaydetti: “Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları elbette geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacaktır. Çocuklarını yüz yüze eğitime göndermek istemeyen velilerimizin, durumlarını yazılı olarak bulundukları okullara beyan etmelerini rica ediyoruz. Bu durumda çocuklarımız devamsız sayılmayacak, uzaktan eğitime devam edecek ve müfredattan da sorumlu olacaklar.”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sağlık Bakanlığı’na bir yazı gönderilerek, üniversitelerde 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin görüşlerinin bildirilmesi istendi. Yazıda “Sağlık Bakanlığı’nın tedbir maksatlı yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarımızda 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşünüzün acil olarak bildirilmesini istiyoruz” denildi.