Eğitim Sen İzmir Şubeleri, bir açıklama yaparak öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin risk altında olduğunu ve aşılanmayı istediklerini söyledi.

Eğitimciler aşı istiyor

BİRGÜN EGE

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, eğitim emekçilerinin ve öğretmenlerin aşılanması talebiyle açıklama yaptı.

Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelen öğretmenler, “Risk altındayız, aşı istiyoruz” dedi. Eğitim Sen 6 No'lu şube başkanı Bülent Karakaş, eğitim emekçilerinin tamamının aşılanması yönündeki taleplerinin dikkate alınmadığını ve okulların gerekli önlemler alınmadan açıldığını söyledi.

Aşılanma talebiyle 4 Mart'ta İzmir il Sağlık Müdürlüğüne başvurduklarını ve hala cevap alamadıklarını belirten Karakaş, "15 şubat 2021 ile 23 Mart 2021 tarihleri arasında eğitim iş kolunda, 47 öğrenci, 55 öğretmen ve 8 personel olmak üzere toplam 110 kişinin Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Ayrıca bu vakaların yanında onlarca yüzlerce temaslı birey var. Bizim ulaşabildiğimiz diyoruz çünkü, vakaların bazılarını ya bireyin kendisi bildirmiyor ya da yetkililer duyulmasın diye kimseye haber vermiyor. Bu ulaşabildiğimiz vaka sayıları minimum sayılardır. Buna rağmen korkutucudur" diye konuştu.

egitimciler-asi-istiyor-856503-1.

Öğretmenlerin, eğitim kurumlarında görev yapan emekçilerin, ailelerin ve toplumun sağlığının tehdit altında olduğunu ifade eden Karakaş, "Gerekli önlemler alınmadan böylesine büyük bir risk altında görev yapmaya zorlanmamız sağlıklı yaşam hakkımıza müdahale anlamına gelmektedir. Bizlerin, aile bireylerimizin, öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin hastalanması durumunda sorumluluk MEB ve Sağlık Bakanlığı'nda olacaktır. İki doz aşının bir an önce yapılmasını talep ediyor, ortaya çıkabilecek olumsuzluklar için şimdiden yetkilileri uyarıyoruz. Yüz yüze sınavlar okullardaki tüm emekçilerin aşılanması tamamlanana ve gerekli önlemler alınana kadar ertelenmelidir" ifadelerini kullandı.