Eğitimciler aşı istiyor

BirGün EGE

Eğitim Sen İzmir Şubeleri eğitim emekçilerinin ve öğretmenlerin aşılanması talebiyle açıklama yaptı. Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelen öğretmenler “Risk altındayız, aşı istiyoruz” dedi.

Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı Bülent Karakaş, eğitim emekçilerinin tamamının aşılanması yönündeki taleplerinin dikkate alınmadığını ve okulların gerekli önlemler alınmadan açıldığını söyledi.

Aşılanma talebiyle 4 Mart’ta İzmir il Sağlık Müdürlüğüne başvurduklarını ve hâlâ cevap alamadıklarını belirten Bülent Karakaş “15 Şubat ile 23 Mart arasında eğitim iş kolunda, 47 öğrenci, 55 öğretmen ve 8 personel olmak üzere toplam 110 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı. Ayrıca bu vakaların yanında onlarca yüzlerce temaslı birey var” diye konuştu. Öğretmenlerin, eğitim kurumlarında görev yapan emekçilerin, ailelerin ve toplumun sağlığının tehdit altında olduğunu belirten Karakaş “Gerekli önlemler alınmadan böylesine büyük bir risk altında görev yapmaya zorlanmamız sağlıklı yaşam hakkımıza müdahale anlamına geliyor. Bizlerin, aile bireylerimizin, öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin hastalanması durumunda sorumluluk MEB ve Sağlık Bakanlığı’nda olacaktır” ifadelerini kullandı.