Eğitimciler vaka ve vefat sayılarının artmasına rağmen herhangi bir tedbir alınmadan ikinci döneme başlanmasına tepkili. Eğitim Sen İzmir Şubeleri, bakanlığın yüz yüze eğitimin devam etmesi için gerekli ciddiye göstermediğini belirtti.

Eğitimciler endişeli: Artan vaka sayılarına rağmen hiçbir önlem alınmıyor

BİRGÜN EGE

2021-2022 eğitim öğretim yılında, 15 günlük ara tatilin ardından ikinci dönem dün başladı. Eğitimciler, artan vaka ve vefat sayılarına rağmen, ara tatilde okullarda herhangi bir ekstra önlemin alınmamasına tepki gösterdi.

Eğitim Sen İzmir Şubeleri adına açıklama yapan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, “2021-2022 eğitim öğretim yılının ikinci yarıyılına, Covid-19 pandemisinin Omicron varyantı ile yeniden yükselişe geçmesinin yarattığı endişe ve kaygı ile başladık. Omicron varyantının bu denli hızlı yayılımı, okulların açılması ile birlikte vaka sayılarının daha da artma riskini beraberinde getiriyor. Bakanlığın yüz yüze eğitime ara vermeksizin devam etme ciddiyeti, gerekli ve yeterli önlemleri titizlikle ve ivedilikle almaktan geçiyor” dedi.

Eğitimciler olarak salgının başından bugüne kadar bilimin ışığında gerekli önlemlerin alınarak, yaygın bir şekilde aşılanmanın sağlanması ve yüz yüze eğitimin esas kılınması gerektiğini belirttiklerini vurgulayan Vardal, “Ancak Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda sorumluluğunu gerektirdiği şekilde yerine getirdiğini söylemek mümkün değil. Eğitim öğretime yüz yüze devam etmek için mutlak suretle hızlı antijen test kitlerinin tedarik edilerek düzenli olarak öğretmenlerin, öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin testten geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAKKI İÇİN MÜCADELE’

Vardal şunları dile getirdi: “Bu süreçte aşılamanın tamamlanması, okulların öğretmen ve temizlik personeli ihtiyacının karşılanması, dersliklerin havalandırılması, sınıf mevcutlarının ve programın seyreltilmesi, eğitim ortamının hijyeni için gerekli mali kaynağın okullara aktarılması konularında iktidarın göstereceği tavır yaşanılanlardan ders çıkarıp çıkarmadığını gösterecektir. Eğitim Sen olarak bir kez daha yetkilileri uyarıyoruz. Bilime, bilim insanlarına kulak verin. Açık, şeffaf bir biçimde süreci başta sendikalar olmak üzere kamuoyuyla paylaşın. Biz, çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamında erişilebilir, kamusal, eşit, nitelikli, bilimsel, laik ve anadilinde eğitim hakkını her şart ve koşul altında savunacağımızı belirtiyor; memleket sorumluluğu içerisinde çocuklarımızın eğitim hakkı için mücadeleye devam edeceğimizi yineliyoruz.”