Eğitim emekçileri, yaklaşık 45 günde Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden 16 meslektaşını okullarında andı.

Eğitimciler meslektaşlarını andı

Berkay SAĞOL

Türkiye'de Covid-19 virüsü yüz yüze eğitimin başlamasıyla beraber eğitim emekçilerini ve okullarda çalışanlar arasında da hızla yayıldı. Covid-19 sebebiyle 15 Şubat 2021 ile 4 Nisan 2021 arasında 16 eğitim emekçisi hayatını kaybetti. Eğitimciler saat 12.30’da okullarında hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. Meslektaşları için saygı duruşu yapan eğitimciler, kamu idaresinin harekete geçmesini talep etti.

Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, “Tüm eğitim çalışanları kaygıyla okula giderken ve hemen her gün bir yerlerde bir okul kapatılırken; sınıflar karantinaya alınırken; öğrencilerimize, öğretmenlerimize, hizmetli ve memurlarımıza pozitif ya da temaslı teşhisi konulurken; MEB her şeyin yolunda olduğunu açıklamaktadır. Birçok il ve bölge kırmızıya dönerken hiç rahatsızlık duymadan yapılan bu açıklamalar Bakanlığın duyarlıktan ne denli uzak olduğunu ortaya koymaktadır. 15 Şubat -5 Nisan tarihleri arasında 16 eğitim emekçisi salgın nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Alınmayan önlemler eğitim emekçilerinin hayatına mal olmaktadır” dedi.

egitimciler-meslektaslarini-andi-861504-1.

Artık hiçbir eğitim emekçisini kaybetmek istemediklerini söyleyen Vardal, “Bugün okullarımızda siyah kokart takarak tüm illerde işyerlerimizde okullarımızda salgında yitirdiğimiz eğitim emekçilerinin anısına okulumuzda, işyerlerimizde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduk. MEB’in daha fazla eğitim emekçisi hayatını kaybetmeden gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz.Bir eğitim emekçisi arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz. Öğrencilerimizin sağlık ve eğitim hakkı mücadelesi ile eğitim emekçilerinin sağlık hakkı mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

egitimciler-meslektaslarini-andi-861505-1.