Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), öğrencilerin yarıyıl tatilinde camilere taşınmasına ilişkin Server Gençlik ve Spor Kulübü’yle imzaladığı protokolün bir benzerinin de Antep’te hayata geçirildiği ortaya çıktı. Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Müftülüğü’nün birlikte yürüttüğü, “Haydi Çocuklar Camiye Namazını Kıl Puanını Topla” projesi kapsamında camiye giden çocuklar bisiklet ile ödüllendirildi. Belediye ve müftülük işbirliği ile uygulamaya konulan […]

Eğitimde bir gerici proje daha: Namazını kıl, puanını topla

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), öğrencilerin yarıyıl tatilinde camilere taşınmasına ilişkin Server Gençlik ve Spor Kulübü’yle imzaladığı protokolün bir benzerinin de Antep’te hayata geçirildiği ortaya çıktı. Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Müftülüğü’nün birlikte yürüttüğü, “Haydi Çocuklar Camiye Namazını Kıl Puanını Topla” projesi kapsamında camiye giden çocuklar bisiklet ile ödüllendirildi.

Belediye ve müftülük işbirliği ile uygulamaya konulan proje çerçevesinde çocuklardan 40 gün boyunca düzenli olarak camiye gitmeleri istendi. Camiye düzenli devam eden çocukların ödüllendirileceği projenin 9-13 yaş arasındaki çocukları kapsayacağı bildirildi. Öğrencilerin projedeki “başarı” ölçütü, camide düzenli namaz kılmanın yanı sıra 40 ayet ve 40 hadis ezberlemek olarak belirlendi. Önceki gün tamamlanan “Namazını Kıl Puanını Topla” projesi için bir de ödül töreni düzenlendi.

Camiye teşvik etmek

Ödül törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu katıldı. Sabah namazı için camide düzenlenen törende dereceye giren çocuklara hediyeler verildi. Belediye Başkanı Tahmazoğlu, projenin çocukları camiye teşvik etmek amacıyla yapıldığını belirterek “Çocuklarımızın vatanımız ve milletimiz için milli ve manevi değerlerimize bağlı yetişmesi açısından bu projeyi çok önemsiyoruz” dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ise camileri, “Yaşayan ve yaşatan camiler” haline getirmek istediklerini ifade ederek, “Namazını Kıl Puanını Topla” projesine ilişkin şunları söyledi:

“Biz Gaziantep’te, daha önceki çalıştığımız yerlerde arkadaşlarımızla, cemaatimizle ve hocalarımızla beraber, ‘Çocuk dostu camiler’ oluşturalım istiyoruz. Çocuklarımız camilerde yerlerinin olduğunu ve kendilerine değer verildiğini bilsinler. Daha önceki Diyanet İşleri Başkanımız, ‘Çocuğa tahammül etmeyen yaşlılarımız namazlarını evde kılsınlar’ diyordu. Bu aslında bize bir şey anlatıyordu. Bu aslında, ‘Camiye gelmeyin’ demek değildi. Eğer ki sen çocuğunun, torununun elinden tutup camiye gelmezsen onu başka yere davet edenler olur. Hayat boşluk kabul etmez.”