Eğitimin çivisi çıktı

Kardelen TATAR SİNECAN

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında bazı etkinlikler planladı. Planlanan etkinliklerde ise AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabına bağlı kalınması istendi.

Okullara İstanbul Ticaret Meslek Anadolu Lisesi Müdürü Nuray Ulutaş ve Dr.Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Özer imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Sayın Emine Erdoğan’ın hazırladığı “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” isimli esere bağlı kalınarak etkinlikler planlanacak. Her okulumuz kitaptan 1 ürün seçecek ve seçilen ürünü 20 Mayıs Cuma günü saat 15.00’e kadar bildirecek. Google form linki paylaşacağız. Seçilen ürünün atölye çalışması yapılacak ve video kaydı alınacak. Resimler çekilecek. Atölye etkinliği öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilecek. Atölye çalışmasında öğretmenimizin arkasında etkinliğin resmi logosu bulunan fon kullanılacak. Hazırlanan ürünler ilçenizde uygun bir yerde vatandaşlara ikram edilecek ve Türk Mutfağı Haftası kutlamaları olduğu vurgulanacak. Okula profesyonel isimler davet edilerek seminer programları düzenlenebilir. Etkinlikler 27 Mayıs’ta tamamlandıktan sonra faaliyet raporu hazırlanacak.”