"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Oktay Selçuk'un yönetim kurulunda olduğu şirket, son iki yılda başta özel okullar olmak üzere birçok kuruma 25 Milyon 678 bin 159 TL'lik satış yaptı."

Ziya Selçuk, Oda TV'nin bu haberini "Milli Eğitim bakanlığı iddia edildiği gibi bu şirketten satın alma yapmamıştır. Yapılan satışlar özel şirketlerin hizmet aboneliği bedelidir." diyerek yalanlamaya kalkışırken haberi doğrulamış oldu. Bakanın "özel şirket" dediği özel okulların tabelasında "Milli Eğitim Bakanlığı yazar. Nitekim Oda TV de bakanın açıklaması üzerine yaptığı açıklamada bu noktaya dikkat çekerek Selçuk'u boşa düşürmüştür.

Ticaret bakanını anlayabiliriz ama Milli Eğitim Bakanını anlamak kolay değil. Çünkü ticaretin temel kavramları fırsatçılık, dolandırıcılı, hile, yalan ve çökmedir. Eğitimin işi ise sadece ticarete değil, bütün insan ilişkilerine ahlaki boyut kazandırmaktır ve temel kavramları etik (ahlak), dürüstlük, doğruluk ve paylaşımıdır. O nedenle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan‘ın aile şirketinin çıkarını temsil ettiği bakanlığın tedarikçisi olmasıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sahibi olduğu şirketin eğitim kurumlarına eğitim pazarlaması aynı şey değil, tuzun kokmasıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı benim de 400 lirama çöktü!

20 Mayıs 2020'de, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a hitaben "SAYIN SELÇUK, 400 LİRAMI İSTİYORUM" ara başlığı altında özetle şöyle yazmıştım:

"Üç ay önce (20 Şubat 2020) Şişli Öğretmenevi hesabına 400 lira konaklama ücreti yatırdım. Katılacağım program pandemi nedeniyle iptal edilince ben de (13-14 Haziran tarihli) rezervasyonumu iptal etmek zorunda kaldım. İptal başvurumu 7 Nisan'da yaptım. 8 Nisan'da iptalin gerçekleştiği mesajını aldım. Ödeme yapmadan rezervasyon yapmayan öğretmenevi ne yazık ki hâlâ paramın iadesini sağlamadı.

Aynı etkinliğe katılacak ve rezervasyon iptali yapan daha kalabalık grupların binlerce lirasının da iade edilmediğini, hatta iade işleminin bu yıl yapılamayacağının ihtimal dahilinde olduğunu öğrendim. Öğretmenevi çalışanlarından aldığım bilgiye göre öğretmenevi erken rezervasyon paralarını harcamış ve bize ödeyecek parası kalmamış!

Öğretmenevleri, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Bakanlığın atadığı kişiler tarafından yönetilen bir döner sermaye işletmesidir. işletmenin en üst ita amiri de Milli Eğitim Bakanı yani Ziya Selçuk'tur. Haklı olarak alacaklı olduğumuz kişiden yani Ziya Selçuk'tan borcunu ödemesini istiyorum. Bizi tüketici mahkemesine falan yönlendirmek kusura bakmasın ama paranın üstüne yatmak anlamına gelir."

Milli Eğitim Bakanlığı bu yazıya bir tepki vermeyince 2 Ağustos 2020’de benzer içerikte bir dilekçeyle CİMER'e başvurdum. CİMER, dilekçemi aynı gün Milli Eğitim Bakanlığına, bakanlık da Şişli Öğretmenevine göndermiş. Dilekçemin insanı şaşırtacak hızda işlem gördüğünü e-devlet üzerinden izledim. Fakat aradan bir tam, bir çeyrek yıl yani 465 gün geçmesine rağmen bu dört yüz lira hâlâ sahibine, yani tarafıma iade edilmedi.

Şimdi size desem ki bu bana yapılan ayıptır, kalpazanlıktır, "çökmedir"! Siz de dersiniz ki 26 milyonun yanında 400 liranın lafı mı olur! Haklısınız, ne diyebilirim ki!