Ekonomi Doçenti De

Ekonomi Doçenti Deniz Gökçe eşi Leman Gökçe'ye kafa attığı gerekçesiyle 844 YTL para cezasına çarptırıldı. Kadın örgütleri buna tepki gösterirken, ertelenen ceza 2 yıl içinde suçun tekrarlanması halinde uygulanacak.

Konuyla ilgili olara Morçatı üyesi Psikolog Ayşenur Bay ise ''İstatistiki bilgilere göre kadına uygulanan şiddet ile eğitim arasında fazla bir ilişki yok. Yani eğitim yükseldikçe şiddet azalır gibi birşey söylememiz mümkün değil. Bu insanın Doçent olması fark etmiyor. Her kesimden her eğitim düzeyinden insan kadına şiddet uyguluyor. Belki eğitimliler daha iyi saklayabiliyor diyebiliriz: Ama bu olayda saklanamadı'' şeklinde konuştu. Kadın örgütü Amargi üyesi Güllühan Işık ise, ''Bu olay beni şaşırtmadı. Egitimli eğitimsiz her kesim insan eşine şiddet uygulayabiliyor. İstatistikler de bunu gösteriyor. Biz kadına uygulanan her türlü şiddete karşıyız. Bu olayda onlardan biridir'' dedi.

GÖKÇE NE YAPMIŞTI?
İddiaya göre çift kötü giden evlilikleri üzerine konuşmak için Erenköy'deki evlerinde buluşmuş, Leman Gökçe'nin ifadesine göre Deniz Gökçe, eşinin kulaklarından tutarak kafa atmış, ardından Leman Gökçe Amerikan Hastanesi'nden 5 günlük iş göremez raporu almıştı.