Eğlence yeri sahipleri: Covid'den değil açlıktan öleceğiz

BİRGÜN ADANA

Çukurova Eğlence Yerleri Derneği (AÇEYDER), sektörde yaşanan sıkıntıları paylaşmak için Adana Duygu Kafe önünde basın açıklaması yaptı.

Gençlik Parkı'nda buluşan eğlence yeri sahipleri, "Sesimizin duyulmasını istiyoruz" dedi.

AÇEYDER Çukurova Şube Başkanı Feridun Özkan yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 10 aydır işletmelerimizi çalıştıramıyoruz, evlerine ekmek götürmek zorunda olan insanlarız. Eğlence sektörü mağdurları olarak görmezden geliniyoruz," dedi.

Özkan, "Çalıştığımız yerler kapatıldı ve bizler geçim kaynağımız olan iş yerlerimizi kaybettik, ya da kaybetme noktasına geldik. Birçok sektör faaliyetlerine devam ederken eğlence sektörünün böyle mağdur edilmesine anlam veremiyoruz," ifadelerini kullandı.

Virüsün sadece eğlence mekanlarından yayıldığı algısının yaratıldığına dikkat çeken Özkan, "Bu yasaklar konulurken mekanlardan evlerine ekmek götürenleri yok saydınız, çalışanları kaderleriyle başbaşa bıraktınız. Gerekli önlemlerin alınarak bir an önce işletmeler açılmalı. Verilen küçük destekler mağduriyeti giderme konusunda yetersiz kaldı. Bu konuda hükümet ve yerel yönetimler bir an önce üzerine düşeni yapmalıdır," dedi.