Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ABD Büyükelçiliği'nin CHP mitingi öncesi yaptığı uyarıya misilleme geldi. Emniyetin sosyal medya hesabında “Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlarına uyarımızdır” başlığıyla bir duyuru yayımlandı.

EGM'den misilleme: Amerika’da yaşayan Türk vatandaşlara uyarı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Türk vatandaşlara uyarıda bulundu.

EGM'nin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda ABD'deki Türk vatandaşlarının kalabalıktan kaçınması, protesto ve gösteri alanlarından uzak durmaları önerisinde bulunuldu.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

ABD, TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

ABD Büyükelçiliği, CHP'nin İstanbul'daki mitingi öncesi vatandaşlarını 'öngörülemez polis şiddeti'ne karşı gösterilerden uzaktan durmaya çağırmıştı.

Türkiye’de daha önce yapılan protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldığını anımsatan Büyükelçilik, vatandaşlarına, “Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının” uyarısı yapmıştı.

Büyükelçiliğin uyarısında şunlar kaydedilmişti:

"21 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Maltepe'de CHP'nin miting düzenlemesi planlanıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü önlem aldı. Geçmiş protestolarda tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve öldürücü olmayan mermiler kullanıldı. Bu mitingde de benzer önlemlerin alınması kuvvetle muhtemeldir. Öngörülemez olabileceği ve şiddete dönüşebileceği için gösterilerden ve protestolardan kaçının."