Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanları, ocak ayında performans ek ödemelerini alamamalarını protesto etti. SES İşyeri Temsilcisi Gürkan, "Hastanemizdeki diğer sendika temsilcileriyle birlikte hastane başhekimi ile bir görüşme yaptık, yapılan görüşmede ek ödemenin tüm çalışanlara adaletli bir şekilde dağıtılmasını talep ettik ancak görüşme sonucunda herhangi bir çözüm geliştirilmedi" dedi.

Ek ödemelerini alamayan sağlık çalışanlarından protesto

BİRGÜN EGE

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanları, ocak ayında alamadıkları performans ek ödemelerini, hastanenin yemekhanesinde protesto etti. Yapılan alkışlı protestoda hastane idaresine ve Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunuldu.

Protestonun ardından açıklama yapan SES İşyeri Temsilcisi Başak Edge Gürkan, “Ocak ayı itibariyle Sağlık Bakanlığı’nın tavandan ek ödeme uygulamasını bitirmesiyle 15 gün önce performans ek ödemelerin hesaplandığı ve ek ödemelerin hekim dışı sağlık personeline çok düşük tutarlar yatacağını ya da hiç yatmayacağını öğrendik. Kaldı ki tavandan ek ödeme alırken de sağlık çalışanları olarak bizlerin aldığı ücret çok azdı. Hastanemizdeki diğer sendika temsilcileriyle birlikte hastane başhekimi ile bir görüşme yaptık, yapılan görüşmede ek ödemenin tüm çalışanlara adaletli bir şekilde dağıtılmasını talep ettik ancak görüşme sonucunda herhangi bir çözüm geliştirilmedi. Ocak ayı tüm çalışanlar yüksek vergi dilimlerinden çıktığı ay olması sebebiyle aynı zamanda en yüksek ek ödemeyi aldığı ay olmasına rağmen bu kadar düşük ek ödeme olması şaşkınlık verici” dedi.

COVİD SERVİSİNDE ÇALIŞAN 19 TL ALDI

SES olarak bir dilekçe kampanyası başlattıklarını ve döner sermayenin tüm personele adaletli şekilde dağıtılmasını talep ettiklerini söyleyen Gürkan, “Klinikleri gezdiğimizde Covid servislerinde çalışan arkadaşlarımızın 19 TL ek ödeme aldığını öğrendik. Bir hemşire arkadaşımız ‘Biz dilenciye para verirken 20 TL veriyoruz, devletin bizi düşürdüğü şu duruma bak, aylardır Covid hastaları bakıyoruz hakkımız 19 TL miydi?’ şeklinde isyan etti. Dilekçe kampanyamız devam ederken diğer sendikalarla da ne yapabiliriz diye görüşmelerimiz devam etti. Sizin de bildiğiniz üzere İzmir’de hınca hınç dolu salonlarda kongre yapmak serbest ancak hastane bahçesinde açıklama yapmak bulaşı artırdığı gerekçesiyle yasak. Biz de dışarda yapamıyorsak içeride yapalım dedik. Hem 14 Mart Tıp Bayramı olması sebebiyle hem pandeminin birinci yılında kaybettiğimiz 387 sağlık çalışanını anmak hem de ödenemeyen haklarımız için tepki göstermek için bugün yemekhanede toplandık. Tüm sağlık çalışanları son bir senedir yönetilemeyen salgınla tükendi bir de üstüne tavandan ek ödeme uygulamasının bitmesiyle hakkı olanı da alamadılar. Bugün Çiğli EAH’den; siz bizleri balkonlardan alkışlattınız alkış karın doyurmuyor bizde hakkımızı ödemeyen idareleri ve bakanlığı alkışlıyoruz dedik” diye konuştu.