İzmir Bornova’da faaliyet gösteren Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii AŞ’de işçiler, ek zam taleplerinin çok düşük kalması sonrası örgütlü oldukları Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası’na tepki gösterdi. İşçiler, sendikanın kendilerini savunmadığını belirtti.

Ek zam talepleri düşük kalan işçilerden Türk-İş'e bağlı Tekgıda-İş Sendikası’na tepki

BirGün EGE

İzmir Bornova’da bulunan Türk Tuborg Bira ve Malt Sanayii AŞ’de işçiler, ek zam taleplerini işyerinde örgütlü olan Türk-İş’e bağlı Tekgıda-İş Sendikası'na iletmesi karşılık bulmadı. İşçiler, sendikaya tepki gösterdi.

İşçiler, ek zam taleplerini işyerinde örgütlü olan Tekgıda-İş Sendikası'na illeti. İşveren ve sendika arasında yapılan görüşme sonrası bürüt 2 bin 200 lira zam, birer puan da bonus üzerine anlaşma sağlandı.

2023 Eylül ayında toplu iş sözleşme süreci bitecek olan işçiler ise enflasyonun hızla arttığı bir dönemde yapılan ek zammın çok düşük kaldığını söyleyerek sendikaya tepki gösterdi.

BİZE İSTEKLERİMİZİ SORULMUYOR

Bir işçi, “8 yıldır burada çalışıyorum. Sendikacılar hiçbir toplu sözleşme döneminde bize ne istediğimizi sormadılar. Her şey olup bittikten sonra haberdar edildik” dedi.

Bir diğer işçi de, “Kıdem hakkımız vardı. İki ton kömür hakkımız vardı. Bu hakkı paraya çevirdiler. Şimdi 5 bin 500 lira yakacak yardımı alıyoruz. Kömürün tonu bugün 4 bin lira olduğuna göre bu hakkımızda da yüzde 30 kayıp yaşadık” ifadelerini kullandı.

5 yıldır çalışan bir diğer işçi “Sendika bizlerden imza toplayıp bizi işverenle karşı karşıya getirip kendileri bir kenara çekiliyorlar” diyerek sendikanın işçileri savunmadığını ifade etti.