Ekmek için birleşme çağrısı
Fotoğraf: BİRTEK-SEN

Haber Merkezi

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) "Ekmeğin İçin Birleş" kampanyası kapsamında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı okuyan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen, “Çağrımız bütün işçilere, insanca yaşanacak bir ücret için, haklarımız için, ekmeğimiz için birleşelim” dedi.

Asagri Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısını yapacağını ifade eden Türkmen, "Eğer patronların ve hükümetin insafına kalırsa, işçilerden ve sendikalardan güçlü bir itiraz, kitlesel ve birleşik bir mücadele yükselmezse, yine her zaman olduğu gibi sermaye hükümeti ve patronların uygun gördüğü, Türk-İş’in de konu mankeni olarak masada onay verdiği ve bir kez daha milyonlarca işçiyi açlık ve sefalet koşullarında yaşamaya mahkûm eden bir zam oranı belirlenecek” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin açıklamalarını hatırlatan Türkmen, “İşçi, memur ve emeklilere yapılacak zam konusunda ‘fakir fukaraya yardım etmek bereket getirir’ diyerek, milyonlarca çalışana ve emekliye dilenci muamelesi yapan, daha bir kaç gün önce yine işçilerin grevini yasaklayarak işçilere ve işçi sınıfının hak mücadelesine nasıl düşman olduğunu gösteren bir hükümetin ve tek adam iktidarının, işçileri değersiz bir maliyet kalemi olarak gören ve insan yerine bile koymayan patronların insafına kalmış bir asgari ücretin insanca yaşamaya yetecek bir ücret olması elbette beklenemez” dedi. “Peki o zaman işçiler ne yapacak?” diye soran Türkmen şöyle devam etti: “Madem durum böyle, o halde kaderimizi sadece hükümetin ve patronların insafına değil, bu tuzu kuru sarı sendikacılara,bu bürokrat sendika ağalarına da bırakmamalıyız. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Kaderimizi kendi ellerimize almalıyız. Sendikalı sendikasız bütün işçiler, birleşmeli, taleplerimiz için mücadele etmeliyiz.”