Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, BİM CEO'su Galip Aykaç'ı tehdit etti. Kavuncu, “Tüm BİM mağazalarındaki ekmeğini keserim senin. Seni o avanelerinle beraber, mağazalarınla beraber alır, aldığın yere sokarız” dedi. Kavuncu, “Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de Sayın Devlet Bahçeli'yi kimseye yem ettirmeyiz” diyerek Cumhur İttifakı’na da desteğini açıkça ifade etti.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı'ndan BİM CEO’su Aykaç’a tehdit
Fotoğraf: @KavuncuMurat/Twitter

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zincir marketlerle ilgili açıklamalarına verdiği yanıtla gündeme gelen BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç’ı tehdit etti.

Türkiye Ekmek Üreticileri Federasyonu'nun Youtube kanalından bir video yayımlayan Kavuncu, Aykaç’a yönelik “Seni o avanelerinle beraber, mağazalarınla beraber alır, aldığın yere sokarız” dedi.

Aykaç’a yönelik “Sen kimsin lan yavrum. Bu milletin sırtından para kazanıyorsun” diyen Kavuncu, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti devletini ne kimseye kaptırırız ne de böyle üç beş tane kansıza şerefsize genel başkanımıza laf söyletecek şekilde hiç kimseyi kabullenmeyiz. İki gündür tüm teşkilatlarımız, arkadaşlarımız, sanayicilerimiz, üreticilerimiz çılgına döndük. Sen kimsin lan yavrum. Bu milletin sırtından para kazanıyorsun. Bunların içinde ömrünü ülküsüne, devletine, milletine vatanına adamış, bedelini en ağır şekilde ödemiş ve Murat Kavuncu ve ekibi bizler de varız. Gece gündüz 24 saat çalışıyoruz. Biz devletimiz, ülkemiz, bayrağımız, sancağımız için çalışıyoruz. Türkiye'ye değer katmak adına çalışıyoruz. Sen kalkıyorsun burada bize racon kesiyorsun. Seni o avanelerinle beraber, mağazalarınla beraber alır, aldığın yere sokarız. Sektörde aynı alanda faaliyet gösteren bir grubuz. Tüm BİM mağazalarındaki ekmeğini keserim senin. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de Sayın Devlet Bahçeli'yi kimseye yem ettirmeyiz.”

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmekte. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemeli" demişti.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, gıda fiyatlarının artmasıyla ilgili zincir marketlerin hedef alınmasına tepki göstermişti. Aykaç, "Bre ahlaksızlar, densizler, sizlere sizin tonunuzla cevap vereceğim" diye konuşmuştu.

Aykaç, açıklamalarının ardından suç örgütü liderliğinden tutuklandıktan sonra Bahçeli'nin çağrısıyla Alaattin Çakıcı ile birlikte tahliye edilen Kürşad Yılmaz tarafından tehdit edilmişti.

Şok Marketler Yönetim Kurulu’nca istifaya çağrılan BİM CEO’su Galip Aykaç, Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa etmişti.