Ekoloji Birliği, Alamos Gold’un Kirazlı’yı terk etmesi gerektiğini, yoksa işgalci durumda görüleceğini belirtti.

Ekoloji Birliği: Alamos Gold, Kirazlı'yı terket

BİRGÜN İZMİR

Ekoloji Birliği, Çanakkale Valiliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na konuyla ilgili yasal işlemleri başlatarak gereğinin yapılması için çağrıda bulunarak, Alamos Gold’un bu durumda Kirazlı’yı terk etmesi gerektiği, yoksa işgalci durumda görüleceğini belirtti.

Önceki gün Kazdağları’nda altın ve gümüş madeni arayan Kirazlı Altın Madeni’nin 13 Ekim 2019 itibarıyla sona eren işletme ruhsatı uzatılmaması ve şirketin de tüm inşaat faaliyetlerini askıya aldığını açıklamasından sonra, yaşanan süreçle ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesine de devam ediliyor.

Konuya dair açıklama yapan Ekoloji Birliği, “Bu durumda, Alamos Gold artık orada bir saniye bile duramaz. Güvenlik kulübelerini ve görevlilerini alarak acilen alanı boşaltmalıdır. Aksi takdirde işgalci konumda olacaktır” sözleri ile ortaya çıkan hukuksal duruma dikkat çekmiş ve uyarıda bulunmuştu.

Ekoloji Birliği, Çanakkale Valiliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nı da acilen alanı boşalttırıp teslim almaya, mahkemeleri de alan ile ilgili durum tespiti ve yaratılan doğa tahribatının sorumluları hakkında yasal işlem yapmaya çağırarak, “Bizler, konunun yasal anlamda da takipçisi olacağız” dedi. Ekoloji Birliği bugün de bir açıklama daha yaptı ve Çanakkale Valiliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na konuyla ilgili yasam işlemleri başlatarak gereğinin yapılması için çağrıda bulundu. Ekoloji Birliği, şirketin bu durumda Kirazlı’yı terk etmesi gerektiğini, yoksa işgalci durumda görüleceğini belirtti.