Ekoloji Birliği, Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Çıtlık Ormanı’nda kesim ihalesi üzerine bu sabah başlayan ağaç kesimine yönelik açıklama yayımladı. Açıklamada endüstriyel plantasyon projelerinin, yerel halkın talepleri göz önünde bulundurularak iptal edilmesi gerektiği vurgusu yapıldı

Ekoloji Birliği: Çıtlık'da orman katliamı acilen durdurulsun

BİRGÜN İZMİR

Muğla’nın Ula ilçesinde Çıtlık Mahallesinde 30 hektar orman alanının Karabörtlen Orman İşletme Şefliği tarafından endüstriyel plantasyon alanı olarak belirlenmesi ve kesim ihalesi yapılması üzerine açıklama yayımlanan Ekoloji Birliği, Muğla Çevre Platformu’nun ve halkın çeşitli eylem ve girişimlerinin ardından bir süre durdurulan ağaç kesiminin bu sabah saatlerinde yeniden başladığını bildirdi.

Tüm dünyanın ve ülkenin koronavirüs salgını ile mücadele ettiği bir süreçte bu tür ekolojik yıkım projelerinin devam etmesinin akıl almaz bir durum olduğunu belirtilen açıklamada, “Ormana bir ekosistem değil kereste gözüyle bakan bu anlayış kabul edilemez. Orman yalnızca orman değildir, börtü böceği ile kurdu kuşu ile bir ekosistemdir. Çıtlık Ormanının kesilmesi acilen durdurulmalı, yetişmiş bir orman ekosistemini yok ederek daha fazla kereste elde etmek amacıyla hazırlanan endüstriyel plantasyon projeleri yerel halkın talepleri göz önünde bulundurularak iptal edilmelidir” ifadeleri yer aldı.

Ekoloji Birliği, açıklamayı Muğla Valisi Esengül Civelek’e ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na kesimi acilen durdurma ve kesim ihalesini iptal etme çağrısında bulunarak sonlandırdı.