Ekonomi Bakanı Zeybekci: Ben OHAL istemiyorum kardeşim

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Serbest Bölgeler Yasası’nda değişiklik öngören tasarının Meclis Sanayi Komisyonu’ndaki görüşmelerine katıldı.

"BEN OHAL İSTEMİYORUM KARDEŞİM"

Darbe girişiminin ardından 20 Temmuz'da ilân edilen ve 3 Ekim'de üç ay daha uzatılan Olağanüstü Hâl (OHAL) ile ilgili konuşan Zeybekci, "Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak söylüyorum, olağanüstü hâli ben istemiyorum kardeşim" dedi.

"Türkiye’de her şeyin normal olmasını ben de istiyorum" diyen Bakan, "Eğer Türkiye evet her şeyi halletti, terörle mücadelesini, bu ihanetle mücadeleyi bitirdi, ben sürmesini istemiyorum. Açıkça söylüyorum. Bu ikinci uzatmadan sonra uzatılmasını istemiyorum” ifadelerini kullandı.

"DOLARA MÜDAHALE ETMEMEK LAZIM"

Rekor kıran dolarla ilgili de konuşan Zeybekci, “Müdahale etmemek, dokunmamak lazım. Piyasa kendi kuralları içinde bunu dengeleyecektir” dedi.

Zeybekci, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sık sık eleştirdiği Merkez Bankası'na ilişkin olarak da, “Ben Merkez Bankamızın 7-8 aydan beri günlük satış ihaleleri düzenlememesini son derece akıllı ve başarılı buluyorum" şeklinde konuştu.