TÜİK’in yayınladığı verilere göre, ekonomik güven endeksi Aralık'ta 7 ayın en düşük seviyesini görerek 97,6 değerine düştü. Ekonomik güven, geçen aya göre yüzde 1.8 azaldı.

Ekonomik güven, son 7 ayın en düşük seviyesinde

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayına ilişkin ekonomik güven endeksini yayımladı. Endekste Mayıs ayından bu yana en düşük seviye izlendi.

Ekonomik güven endeksi aralıkta 7 ayın en düşük seviyesini gördü. TÜİK'e göre endeks 97,6 değerini aldı. Endeks geçtiğimiz aya göre yüzde 1.8 azaldı.

Ekonomik güven endeksindeki düşüş, tüketici, reel kesim, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Tüketici Güven Endeksi bir önceki aya göre aralık ayında yüzde 3,1 oranında azalarak 68,9 değerini, reel kesim güven endeksi yüzde 1,7 oranında azalarak 110,1 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,5 oranında azalarak 118,8 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0,4 oranında azalarak 121,5 değerini ve inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,9 oranında azalarak 90,0 değerini aldı.

NEBATİ’NİN ‘GÖZLERİNDEKİ IŞIK’ DA İŞE YARAMADI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, TRT ekranlarında “Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz? Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” yanıtı sosyal medyada gündem olmuştu.

Nebati, program sunucusunun son mevduat uygulamasının ardından rakamlara dair sorusu üzerine, “Rakam vermeyeyim şimdi. Gözlerime bakar mısınız? Ne görüyorsunuz gözlerimde?” ifadelerini kullanmıştı.

Sunucu ise “Orada o sevinci görüyorum ama rakamları duymayı isterim. Ekonomi rakam işi” demesi üzerine Nebati şöyle demişti:

“Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi, beklenti işi Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır.”