Türkiye genelinde devlet üniversiteleri yemekhane ücretlerine bakıldığında en pahalı devlet üniversitesi yemekhaneleri İzmir’de bulunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi öğün başı 5 TL ile birinci sırada bulunuyor.

Ekonomik kriz en çok öğrencileri vuruyor

ARDA ÖZARDA

İstanbul Üniversitesi’ndeki yemekhane protestoları ve yaşananlardan sonra devlet üniversitelerinin yemekhaneleri tekrar gündeme geldi. İzmir’de bulunan devlet üniversitesi yemekhanelerinde de fiyatların pahalı ve öğünlerin yetersiz olduğu görüldü.

İzmir’de okuyan öğrencilerin çoğu üniversitelerinde bulunan yemekhanelerinden memnun olmadıklarını ayrıca ülkedeki diğer yemekhane ücretlerine göre de pahalı olduklarını belirtti. Öğrenciler yemekhane kapasitelerinin yetersiz olduğunu, yemek çeşitliliğinin zayıf olduğunu ve yemekhanelerin menüye bağlı kalmadıklarını aktardı.

ekonomik-kriz-en-cok-ogrencileri-vuruyor-676878-1.
Denizhan Şaşmaz

'GRAMAJLAR AZALDI, FİYATLAR ARTTI'

Ege üniversitesi gazetecilik 4. Sınıf öğrencisi Denizhan Şaşmaz, eskiye göre yemekhanede gramajlarda düşüş yaşandığını söyledi. Şaşmaz, “Ben yıllardır yemekhane kullanan bir öğrenciyim ama şunu fark etmeye başladım. Son dönemlerde yemeklerin gramajları azaltıldı. Birde üstüne yemek ücretlerine zam yapıldı. Ülkenin şu an yaşadığı ekonomik kriz belki de en çok öğrencileri vuruyor. Keşke üniversitelerde biraz öğrenci dostu olabilse” diye konuştu.

Yine Ege Üniversitesi öğrencisi gazetecilik öğrencisi olan Faki Aydın, yemekhane ile ilgili şunları söyledi: “Yemekhane yaklaşık 3-4 sene önce daha kaliteli bir hizmet sunuyordu. Son iki yılda ise yemek çeşitliliği çok düştü. Neredeyse her hafta aynı yemekler çıkıyor. Ege Üniversitesi yemekhane fiyatları Türkiye’nin en pahalı yemekhanelerinden biri konumunda.”

ekonomik-kriz-en-cok-ogrencileri-vuruyor-676877-1.
Faki Aydın

'YA HAFTALIK SEÇECEKSİN YA DA FAZLA PARA ÖDEYECEKSİN'

Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Öğretmenliği öğrencisi Furkan Aşık ta , “Yemekhanede çıkan yemek çeşitlerimiz güzelleşti. Fakat yemekhaneler öğrencilere yetmiyor. Geçen günlerde oluşan uzun kuyruklar medyaya da yansımıştı. Ayrıca Dokuz Eylül’de şöyle bir sistem var. Yemekhane yemek seçimini haftalık olarak yani hepsini seçersen öğün fiyatı 2,5 TL oluyor. Ama hayır ben hepsini seçmek istemiyorum derseniz öğün başı 5 TL’ye geliyor fiyat. Yani öğrencilere ya hepsini seçeceksin ya da pahalıya yiyeceksin diyorlar” diye konuştu

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi Burak Yaramış ise şunları söyledi:

“Yemekhane ücreti günlük seçmeye kalkarsan çok pahalıya geliyor ama haftalıkta bazen bize uymuyor. Bu sistemin değişmesi tüm öğrenciler açısından çok iyi olur. Ayrıca öğrencilerin yoğun olduğu kısımlarda yemekhane kapasitesi yetersizliği var. Bu da düzeltilmeli.”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde ise yemekhane fiyatlarından ziyade öğün sayısının azlığı öğrencileri yemekhane kullanımından uzaklaştırıyor. Sadece öğlen yemeğinin çıktığı üniversitede öğrenciler yemekhaneleri zorunda kalmadıkça tercih etmiyor.

ekonomik-kriz-en-cok-ogrencileri-vuruyor-676876-1.