Ekonomik sorunların temelinde tek adam rejimi yatıyor

Yeditepe Üniversitesi'nde, Ekonomist yazar Cüneyt Akman'ın moderatörlüğünde ‘Ekonomik Sorunlar ve Çözüm Yolları’ başlıklı çalıştay gerçekleştirildi. Gazetemiz yazarı Yalçın Karatepe'nin de konuşmacı olduğu çalıştaya Veysel Ulusoy, Durmuş Yılmaz, Öner Günçavdı gibi tanınmış ekonomistler de katıldı.

BirGün Gazetesi yazarı Prof. Dr. Yalçın Karatepe mevcut yönetim modelinin sürekli kriz yarattığını belirterek ekonomik sorunların temelinde tek adam rejiminin yattığını örnekleriyle anlattı. Karatepe "Türkiye’de uygulanan tek adam rejimi kuralların bağlayıcılığını ortadan kaldırdı, kurumları işlevsiz hale getirdi ve ortak aklı amaçlayan kurulları yok etti. Bunun sonucu olarak da ekonomik öngörüde bulunmanın neredeyse imkansız hale gelmesine neden oldu" ifadelerini kullandı.

Çalıştaya katılan Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz ise ekonomik sorun ve çözüm yolları başlıklı çalıştayda yaptığı konuşmada, “Verimlilik diğer bir ifadeyle üretkenlik ekonomik büyüme, kalkınma, kalıcı refah artışı, rekabet gücü, işsizliğin ve yoksulluğun azaltılması gibi ekonomik ve sosyal alanlarda başarının anahtarıdır” dedi.

ekonomik-sorunlarin-temelinde-tek-adam-rejimi-yatiyor-663560-1.

Yeditepe Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Veysel Ulusoy ise ülkelerin rekabet gücünün komşularla ilişkilerinin güçlü olmasına ve komşularla yaptığı ticaretin arttırılmasına bağlı olduğunu vurguladı. “Rekabeti geliştirecek en önemli faktör komşularla barıştır, uluslararası iktisattır, uluslararası ticarettir” dedi.