EKPSS mağduru 85 bin engellinin sınavı yapılmıyor

BURCU CANSU

Yaklaşık 85 bin engelli birey, devlet memurluğu başvurusu öncesinde Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS)girmeyi bekliyor. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, EKPSS nisan ayından bu yana üçüncü kez ertelenmesini Meclis gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Emir, “YKS’yi, LGS’yi yapan, Eylül ayında dört ayrı oturumla KPSS sınavı düzenleyen ÖSYM, söz konusu engelliler olunca koronavirüsü bahane ediyor. EKPSS’nin ertelenmesinin gerçek sebebi nedir?” diye sordu.

11 Ekim’de yapılması planlanan sınavın, önceki sınavlar gibi Sağlık Bakanlığı Covid-19 Bilimsel Danışma Kurulu’nun önerisiyle ertelendiğini belirten Emir, önergesinde şunları sordu:

► Türkiye genelinde 85 bin vatandaşımızın girmeyi beklediği sınav için diğer sınavlarda olduğu gibi aynı önlemler alınamıyor mu?

► Ertelemenin altında ne yatıyor, ertelemenin gerçek sebebi nedir?

NE OLMUŞTU?

Devlet memurluğuna atanacak engelli bireyler için iki yılda bir düzenlenen EKPSS, bu yıl 26 Nisan’da yapılacaktı ancak koronavirüs salgını gerekçesiyle önce 20 Eylül’e, ardından da 11 Ekim’e ertelendi.

ÖSYM, 11 Ekim’deki sınavı da ertelediğini duyurdu fakat yeni sınav tarihini henüz açıklamadı.