İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyurmuştu. Bir kameraman ve üreticinin Ekrem İmamoğlu'na kurmaya çalıştıkları tuzağın görüntüleri ortaya çıktı. İBB Sözcüsü Murat Ongun konuya ilişkin açıklama yaptı

Ekrem İmamoğlu'na kurulmaya çalışılan tuzak deşifre oldu

Mersinli üreticilerden 100 ton limon alındığını duyuran İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "yalan haber" tuzağı kurulmaya çalışıldığı ortaya çıktı.

Sosyal medyada dolaşan görüntülere ilişkin açıklama yapan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, "Mersin'de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı" ifadelerini kullandı.

Ongun, "Bugün sosyal medyaya yansıyan yeni bir organize kötülük girişimi daha oldu. Mersin'de M.D. isimli yerel gazeteci bu videoyu çektiğini avukatlarımıza doğruladı. Kendisi ve diğer ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır. Kamuoyunun bilgisine" diye yazdı.

Görüntülürde adının Mahmut Dölek olduğu ileri sürülen yerel kameraman, bir narenciye üreticisine yönlendirmeler yaparak kurgu çekim gerçekleştiriyor. Kameraman, narenciye üreticisine İmamoğlu'nun kendisine yakın üreticilerinden limon aldırdığını söyletiyor.

Söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''Şovu da rolü de kim yapıyor daha iyi anlayabilmek için buyrun öyleyse.. Ne yaparsanız yapın #HalkınBelediyeleri vatandaşa hizmet etmeye devam edecek'' ifadelerini kullandı.

ekrem-imamoglu-na-kurulmaya-calisilan-tuzak-desifre-oldu-722051-1.