İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu CHP’nin CNN Türk'e boykot uygulaması için, “İnşallah basın düzelir” dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan 'CNN Türk'e boykot' sorusuna yanıt

CHP'li büyükşehir belediye başkanları, Adana'da "Bereketli Topraklar Üzerinde - Akıllı Kentlere Doğru" programda bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, toplantıya verilen ara sırasında ANKA’ya şu değerlendirmede bulundu: “İlk etapta uzman gruplardan sunum aldık. Bizim belirlediğimiz gündem üzerine yalnızca katılan 11 belediye başkanı ile birlikte afet, ekonomik durum konuşulacak. Meclise gelmese de basına yansıyan belediye taslak kanunları konuşulacak. Orada tümüyle yerel demokrasiyi ortadan kaldıran bir süreç söz konusu. Bir araya gelince hepimiz birbirimizin tecrübesinden faydalanıyoruz. Çok verimli bir gün olacak.”

CHP'NİN CNN TÜRK'Ü BOYKOT KARARI

İmamoğlu, ilk olarak kendisinin uygulayarak programını iptal ettiği, “CHP'nin CNN Türk'ü boykot kararı” konusunda da "İnşallah basın düzelir" dedi.

TAKİPÇİ SAYISI VE İZLENME ORANI DÜŞTÜ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, dün yaptığı basın toplantısında CHP'nin CNN Türk'e boykot uygulama kararı aldığını bildirmesinin ardından, CNN Türk'ün Twitter takipçi sayısındaki hızlı düşüş ise dikkati çekti.

Saat 17.30'da Tuncay Özkan'ın açıklaması öncesi 5.114.000 takipçisi bulunan CNN Türk, CHP'nin boykot kararının ardından takipçi sayısı 4.916.559'a düştü.

Öte yandan, kanalın reytingleri de düşüşe geçti.

Önceki günlerde Habertürk TV ile hemen hemen aynı izlenme oranlarını yakalayan CNN Türk, dün gece bu orana erişemedi.

CNN TÜRK'TEN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hedefe aldığı CNN Türk Genel Müdürü Murat Yancı, boykota dair soru üzerine kendilerinin tarafsız, objektif gazetecilik yaptıklarını iddia etti ve CHP’lilerin kanallarında görüşlerini özgürce ifade ettiklerini öne sürdü.

Genel Müdür Yancı, CHP’nin kendilerine karşı bilinçli şekilde olumsuz yayın yapıldığı suçlamalarını reddetti.