İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hedef gösterilen sanatçılar Tarkan, Sezen Aksu ve Mustafa Sandal'a destek verdi. İmamoğlu, "Sanatçılar bu ülkenin iç sesidir. Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz" dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan hedef gösterilen sanatçılara destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hedef gösterilen sanatçılara destek verdi.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Sezen Aksu, Tarkan ve Mustafa Sandal'ın etiketlerine yer vererek, "Sanatçıdır konuşacak" dedi.

İmamoğlu, "Sanatçılar bu ülkenin iç sesidir. Kimse gündem değiştirmek için bu sesleri kısamaz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Üniversite öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamına son vermesiyle ilgili paylaşım yapan sanatçı Tarkan, "Unutmayınız ki asli görevimiz çocuklarımızı korumak, kollamaktır. Bağnaz ve yobaz zihniyetlerin sömürülerine hizmet ettirmek değildir" ifadelerini kullanmıştı. Tarkan, bu paylaşımı nedeniyle hedef gösterildi.

Sezen Aksu da 2017 yılında çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısıyla gündem olmuştu. Şarkıda geçen, "Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e..." sözleri nedeniyle Aksu sosyal medyada hedef alındı.

Mustafa Sandal da Aksu'yu hedef gösteren bir paylaşıma "Sen otur oturduğun yerde gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim!.. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır” demişti.