Gebze Tavşanlı Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Eksen Makina’da çoğu kadın yüzü aşkın işçinin aylardır ödenmeyen ücretleri nedeniyle başlattığı direniş sürerken, patronun bu hafta ödeme sözü verdiği öğrenildi. “İşlerin kötü gittiği” gerekçesiyle bir süre önce üretime ara verilen fabrikada zorunlu izne çıkarılan ve 3 aylık maaşları ödenmeyen işçiler işyerini terk etmeyerek eylem başlatmıştı. İşçilerin kararlı mücadelesi […]

Eksen patronundan geri adım

Gebze Tavşanlı Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Eksen Makina’da çoğu kadın yüzü aşkın işçinin aylardır ödenmeyen ücretleri nedeniyle başlattığı direniş sürerken, patronun bu hafta ödeme sözü verdiği öğrenildi.

“İşlerin kötü gittiği” gerekçesiyle bir süre önce üretime ara verilen fabrikada zorunlu izne çıkarılan ve 3 aylık maaşları ödenmeyen işçiler işyerini terk etmeyerek eylem başlatmıştı. İşçilerin kararlı mücadelesi sonucu öndeki gün patronla görüşme sağlandı. İşçilerin temsilcileri ile yapılan görüşmede ücretlerin tamamının önümüzdeki hafta ortasına kadar ödeneceği taahhüt edildi. Öte yandan 6 yıldır Eksen Makina’da çalışan bir kadın işçi, patronla görüşme öncesi kendilerine yaşatılan mağduriyeti anlattı.

Maddi durumunun elvermemesi nedeniyle bu soğukta oğlunun botlarını giydiğini belirten işçi, “Genel müdürümüz bizimle alay geçiyor. İçeride sıcakta otururken bizi dikkate dahi almıyor. Bu katlanılacak bir durum değil. Kimse sesimizi duymayacak mı?” dedi.