BTK tarafından erişimin engellendiği Ekşi Sözlük'ün kurucusu Sedat Kapanoğlu, Ahmet Hakan'ın sözlük ve yazarları hedef alarak hakaretlerde bulunduğu yazısına yanıt verdi. Kapanoğlu, "Tüm dünya nüfusu iki ağır eleştiri gördüğü an korkudan tüm tüyleri dökülen hazımsız narin miniklerin ruhsal yapısını tamir etmek için seferber olmalı. Gerekirse interneti de kapatalım, Ahmet Hakan ağlıyor şu anda" diye yazdı.

Ekşi Sözlük kurucusu: Gerekirse interneti de kapatalım Ahmet Hakan ağlıyor şu an

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) erişim engeli getirdiği Ekşi Sözlük'ün kurucusu Sedat Kapanoğlu, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın "İşimizi gücümüzü bırakıp 'link bazlı erişim engelleme' peşinde mi koşacağız biz?" sözlerine yer vererek sözlük ve yazarlara hakaret ettiği yazısına yanıt verdi.

Ahmet Hakan'ın yazısının bir bölümünü Twitter hesabından paylaşan Kapanoğlu, "Siz Ahmet Hakan hazretlerinin narin duyguları incinirken milyonlarca insanın bilgiye erişim hakkının lafı mı olur? Aylık 36 milyon ekşi sözlük ziyaretçisi ve onbinlerce sözlük yazarının sizin kinder yumurta kırılganlığındaki egonuzun yanında ne önemi var, ne cüretle hem?" ifadelerini kullandı.

Kapanoğlu, Ahmet Hakan'ı da etkilediği paylaşımının devamında, "Tüm dünya nüfusu iki ağır eleştiri gördüğü an korkudan tüm tüyleri dökülen hazımsız narin miniklerin şımarık ve dengesiz ruhsal yapısını tamir etmek için seferber olmalı ve tüm haklarından feragat etmeli. Gerekirse interneti de kapatalım, @ahmethc ağlıyor şu anda" dedi.

NE OLMUŞTU?

Bir süredir hedef gösterilen Ekşi Sözlük, 21 Şubat'ta erişime kapatılmıştı.

Ekşi Sözlük'ten yapılan açıklamada, "Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız" denilmişti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından Ekşi Sözlük yöneticisi Başak Purut'un, "Saat 21.00 itibariyle BTK tarafından Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirildi. Tarafımıza ulaştırılmış herhangi bir karar bulunmuyor. Bir BTK yetkilisi ile iletişime geçebilmemiz mümkün olmadı" mesajını aktarmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Twitter’ı en kritik saatlerde kapadılar, yardım çağırılanı duyamadım. Şimdi de @sozluk’ün sesini kıstılar. Ürettiği yalanlardan başka hiçbir şeye tahammülü olmayan İletişim Başkanlığı, elini Ekşi Sözlük’ten hemen çek!" ifadeleriyle tepkisini göstermişti.

Ahmet Hakan, Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirilmesi kararını değerlendirdiği yazısında, "Ekşi Sözlük’te yuvalanmış bazı pisliklere karşı bizi kim koruyacak?" diye sordu. Hakan, hukuka aykırı içerikler konusunda link bazlı engelleme olabileceğini söyleyen İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkanı’na "Ekşi Sözlük’te ağır hakaretlere maruz kalan benim gibi bireyler için de hukuki bir yol gösterebilir mi acaba? Ne yani? İşimizi gücümüzü bırakıp 'link bazlı erişim engelleme' peşinde mi koşacağız biz?" diye seslendi.