Sipariş uygulaması Getir'in bayi sahiplerinin sokağa çıkma yasağı günlerinde çalışanlarının maaşlarından kesinti yaptığı öne sürüldü. Daha önce de Migros ve Şok işçilerine sokağa çıkma yasağı bitiminde hafta içi 2.5 saat ücretsiz fazla mesai yaptırıldığı iddia edilmişti

Ekşi sözlükte 'Getir' iddiası: "Sokağa çıkma yasağı günleri nedeniyle maaşlardan kesinti yapıldı"

Geçtiğimiz haftalarda uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından Migros ve Şok işçilerine hafta içi 2.5 saat ücretsiz fazla mesai yaptırıldığı iddia edilmesinin ardından sipariş uygulaması Getir'in bayi sahiplerinin de sokağa çıkma yasağı günlerinde çalışanlarının maaşlarından kesinti yaptığı iddia edildi.

Ekşi Sözlük'te 'Getir'in Korona fırsatçılığı' adıyla açılan başlıkta; Getir'de kurye olarak çalıştığını belirten bir kişi, "Günde 12-13 saat çalışıp, mesai ücretleri alacağız diye yağmurda çamurda motor sürdük şimdi ise bizden sokağa çıkma yasağını kesiyorlar" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Şu an yazmakta bile zorlanıyorum çünkü göz göre göre ekmeğimizi çalıyorlar. Her fırsatta sosyal medyadan, sosyal yardım kolileri ile iyi bir profil çizmeye çalışan Getir, bugün maaş günümüzde bizden sokağa çıkma yasaklarını kesiyor. Günde 12-13 saat çalışıp, mesai ücretleri alacağız diye yağmurda çamurda motor sürdük şimdi ise bizden sokağa çıkma yasağını kesiyorlar. Yazıklar olsun böyle düzene.

NE OLMUŞTU?

10 Nisan Cuma günü açıklanan sokağa çıkma yasağı ile hafta sonu boyunca zincir marketler de kapalı olduğu için market çalışanları işe gitmemişti.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle hafta sonu çalışamayan Migros ve Şok işçilerine hafta içi mesai saatlerine 2.5 sat ücretsiz mesai eklendiği öne sürülmüştü.

Sosyal medyada uygulamaya tepki gösteren Migros ve Şok işçileri, “Sokağa çıkma yasağından sonra 10-12 saat çalıştırılıyoruz. Sendikamız da buna yepki göstermiyor” diyerek kamuoyuna seslerinin duyurulması için çağrıda bulunmuşlardı.