Galatasaray, küme düşme tehlikesinin her geçen hafta bir şakadan, gerçekleşme ihtimali olan bir kabusa dönüştüğü dönemde, Alanyaspor deplasmanında 1 puanı kurtardı.

Eksik Alanyaspor 2 puan kaybetti

Galatasaray, maça bek pozisyonunda yüzde 50 potansiyelle başladı diyebiliriz. Sol bekte, Galatasaray kariyerindeki en iyi oyunlarını orta sahanın ortasında yer aldığı maçlarda göstermiş Ömer Bayram, kağıt üzerindeki “orijinal” pozisyonu sol bekte yer alırken, Patrick van Aanholt ise sağ bekteydi. Kadro planlaması, oyuncu alternatifleri ayrı bir tartışma konusu, fakat Alanyaspor maça 70 dakika kala öğrendiği bu tertibi kullanmakta hiç tereddüt etmedi ve en büyük silahları Efecan’ın sağ açıktaki koşularını uzun toplarla sık sık denediler. İşin kötüsü sarı-kırmızılı takımın orada hücumları kaç kişiyle savunduğu da önemli değildi. Ömer tek kalsa da, Kerem onun yardımına gelse de Alanyaspor ikili oyunlarla topu oradan ceza sahasına indirmeyi başardı. Gol ise Torrent’in takımının Fatih Terim döneminde de sık sık yaşanan hatalar zincirinin bir sonucu. Pena’nın, topu rakip kaleye arkası dönükken aldığında hiçbir işlevi olmayan Berkan’a baskı altında iken oynaması, Berkan’ın çok kötü top kontrolü, Nelsson’un çaresizliği, kornerden dönen ikinci topta Kerem’in anlamsızca rakibe paldır küldür girip ekarte edilmesi, Nelsson ile Marcao’nun topa bakan önlerindeki 2 adama doğru hamle yapınca, ceza sahası üzerindeki Berkan’ın adam değişikliğini yapmakta geç kalması ve Wilson’un bomboş vurduğu kafa. Farioli, Karagümrük’ün başında iken Galatasaray maçında yine kendi sahasından çıkan rakibine hafif bir pres yapmış ve Emre Kılınç’ın hatalı pasıyla direkt golü bulmuştu. Yine çıkış sırasındaki bir hatadan golü buldular.

Maçın ikinci yarısı da pek farklı değildi tabii. Ryan Babel, maç boyunca yaptığı gibi yine, Berkan-Taylan-Cicaldau üçlüsünün hiçbir şey üretememesi üzerine savunma oyuncularının vurduğu uzun topları uzaktan izledi durdu ve bir nevi düz koşu yaptı. Bu oyun kurgusu ve yaratılan oyunla, Babel’i çıkarıp yerine Gomis’i koyduğunuzda, 36 yaşında bir oyuncuyu 90 dakika boyunca ulaşılması güç uzun toplarda, kaleye arkası dönük olarak rakip stoperlerle boğuşmak zorunda bırakacaksınız. Dolayısıyla bu tablo değişmeden taraftarların, kendisinden çok şey beklememesi lazım.

Galatasaray’ın mevcut durumu ve takım performansı o kadar kötü durumda ki, ne 10 kişi kalan rakibinize karşı bir üstünlük kurabiliyorsunuz ne de sahaya 3 hücum oyuncu atmanıza rağmen, rakip sizin bu hamlelerinize bir önlem alma düşüncesine sahip oluyor. Özellikle de Alanyaspor gibi çok daha organize ve oyun planını oturtmuş, üstelik sizi 2 sezondur çok iyi tanıyan bir hoca ile oynuyorsanız. Bu problemi sezon sonuna kadar yaşayacak Galatasaray. Tekrar rakibi tehdit eden bir takım olduğu mesajını verene kadar.