Ekvator Gine’sindeki askeri kışlada büyük bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre 20 kişinin öldüğü, 600’den fazla kişinin de yaralandığı patlamada ölü sayısı 30'a yükseldi. Patlamaya ilişkin Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema, “Pazar günü yaşanan patlama, askeri kışlalardaki ihmalkar dinamit kullanımından kaynaklandı” dedi.

Ekvator Ginesi’nde askeri kışlada patlama:Ölü sayısı 30'a yükseldi

Ekvator Ginesi'ndeki bir askeri kışlada pazar günü geniş çaplı bir patlama meydana geldi. Yaşanan patlamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiği, 600'den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema, Pazar günü gerçekleşen patlamanın akşam saatlerinde meydana geldiğini duyurdu. Bata şehrinin Mondong Nkuantoma mahallesindeki askeri kışlasında yaşanan patlamanın "dinamitin ihmalkar bir şekilde kullanılmasından" kaynaklandığını söyledi.

Nguema patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Patlamanın etkisi Bata'daki neredeyse tüm ev ve binalarda hasara neden oldu" dedi.

Savunma bakanlığı Pazar günü geç saatlerde, kışlalardaki bir silah deposunda çıkan yangının yüksek kalibreli mühimmat patlamasına neden olduğunu belirten bir bildiri yayımladı.İlk belirlemelere göre 20 kişinin hayatını kaybettiği patlamada ölü sayısı 30'a yükseldi. Şimdilik can kaybı ve yaralı sayısının 30 ölü ve 600’den ibaret olduğunu söyleyen bakanlık yetkilileri, patlamaların nedeninin tam olarak araştırılacağını da sözlerine ekledi.

“HER ŞEY BİR ANDA YOK OLDU”

Cumhurbaşkanı, yangının bölge sakinlerinin kışlayı çevreleyen tarlaları yakmasından kaynaklanabileceğini vurgularken, eyalet televizyonuna konuşan yerel halk, “Ne olduğunu bilmiyoruz ancak her şey bir anda yok oldu” ifadelerini kullandı.

Patlamalar, petrol zengini Orta Afrika ülkesine ciddi can ve mal kayıplarına yol açabileceği aktarıldı. Dışişleri Bakanı Simeón Oyono Esono Angue, yabancı büyükelçilerle görüşerek yardım istedi.

Angue,"Bu acıklı durumda kardeş ülkelerimizden yardım istememiz bizim için önemli çünkü bir acil sağlık durumumuz (Covid-19 nedeniyle) ve Bata'da yaşanan trajedi var" dedi.

Kamerun'un güneyinde yer alan 1.3 milyon nüfuslu bir Afrika ülkesi olan Ekvator Ginesi, 1968'de bağımsızlığını kazanana kadar bir İspanya kolonisiydi. Patlamanın yaşandığı Bata şehrinin yaklaşık 175 bin nüfusu var.