El Cezire Televizyonu, Trabzonspor'un %50 hissesinin, Katar Emiri Ailesi'ne ait bir holding tarafından 250 milyon dolar karşılığında satın alınacağı öne sürüldü. Kulüp ise bir açıklama yaparak iddiayı yalanladı

El Cezire: Trabzonspor Katarlılara satılacak

Yabancı sermayeye satılması gündemde olan Başakşehir için gelişmeler beklenirken, gündeme Trabzonspor için ciddi bir iddia geldi.

Katar sermayeli El Cezire televizyonu, Katar Emiri Ailesine ait bir holding'in Trabzonspor'un yüzde 50'sine 250 milyon dolar teklif edeceğini duyurdu.

Turkfutbol'un haberine göre; Katar'ın zengin iş adamlarından Muntag Al Gafy, 1.5 yıldır gerek Trabzon'u gerekse de Trabzonspor'u inceliyor ve takip ediyor.

Hatırlanacağı üzere Katar ve Trabzonspor cepheleri yeni stadın yapımında da ortak hareket etmişti. Ayrıca Katar bankası QNB, halihazırda Karadeniz ekibinin forma sponsoru.

TRABZONSPOR'DAN KAP'A BİLDİRİM

Bordo-mavili kulüp KAP'a açıklama yaparak Katarlılara satış iddialarını yalanladı.

İşte kulüpten KAP'a yapılan açıklama:

"Basın-yayın organlarında çıkan ''Katarlılar Kulübü Satın Alıyor'' başlıklı haberler gerçeği yansıtmamaktadır. SPK düzenlemeleri ve ilgili mevzuatlar uyarınca bu nitelikteki kararlar Yönetim Kurulu kararı ile gerçekleşebilecek olup, Özel Durumlar Tebliği gereğince bu kapsamdaki kararların da kamuya açıklanması gerekmektedir. Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından bu konuda alınmış bir karar bulunmamaktadır.

Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 sayılı Özel Durum Tebliği'ne göre kamuya açıklanacak herhangi bir husus bulunmamakla birlikte, SPK düzenlemeleri çerçevesinde Kamuyu Aydınlatma Platformu ve web adresimizde yapılan resmi duyurular haricindeki haberlere itibar edilmemesini rica ederiz."